Ga naar de inhoud

Scenario’s

Een druppeldag vandaag. Met alle nattigheid van dien, maar eigenlijk komt het me goed uit. Er ligt nog verplichte lectuur, ik moet drukproeven corrigeren en – met horten en stoten – ruimen we twee rommelhokken op.

.

druppels1

.

Eén zo’n hort (of stoot) is de consensus. Ik huldig het principe ‘bij twijfel wegdoen’. De huisdichteres is van de maar-wat-nou-als-scenario’s. We hebben een lomp, groezelig telefoon/faxapparaat, dat een extra stopcontact vergt. Weg, zegt mijn onderbuik. Ja maar…? We zouden het eventueel nog kunnen gebruiken als de printer stuk is, komt de riposte.

En als er geen stroomstoring is. Voor dat geval staat trouwens een kist kaarsen klaar. En batterijen van penlight tot afmeting keukenrol. Mogelijke rampen spelen een grotere rol in haar leven dan in het mijne. Zo had ik twee tenten in het weg-ermee-hoekje gezet (mijn kampeerdagen zijn voorbij) en tot mijn verbazing klonk er geen protest. Dat kwam pas toen ik ook de grote rugzakken (al jaren ongebruikt) bijzette. Dat stuitte wél op verzet. Want wat als we nou moeten vluchten in omstandigheden dat een rolkoffer ongeschikt is? Ik vraag niet door. (Bij een veenbrand, of een beginnende overstroming? Als de Russen of de Belgen komen?)

Ik geef direct toe!! Want als je zo’n scenario uitwerkt, draait het erop uit dat we naar Soelaert moeten om een nieuwe tent te kopen (plus één reservetent), een rubberboot (met extra reddingsbootje aan boord), zeilen, bijlen, vuurpijlen, visgerei en noodrantsoenen. Oh ja, en een buks om plunderaars op afstand te houden. Voor ik het weet zit ik op schietles en hebben we een extra rommelhok nodig.

Zelf had ik een andere vraag. Want mijn schooldiploma – ik kon geen scenario bedenken waarin daar naar gevraagd werd. Weggooien dus? Dat ging me toch weer wat ver.

.

druppels2

.

Paars PS: Wie nooit iets wil missen van het RaDa moet iedere dag kijken of zich hiernaast abonneren (zie menu). De rss schijnt het weer te doen maar één abonneeservice doet het niet meer.

2 reacties op “Scenario’s”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *