Ga naar de inhoud

Quarantainment

Ik heb nog niet gehamsterd, maar geheel pandemievrij is mijn geest toch niet nu de media bevangen zijn door coronakoorts. Wat gaat er door de komende weken en wat wordt afgelast? Zelf begeef ik me ongaarne in menigtes (met één uitzondering), dus de aanstaande demassaficatie van Nederland zal mij wat dat aangaat niet zwaar treffen.

En zelfs het idee van een paar weken quarantaine schrikt mij niet buitengemeen af. Ga maar na. Ter voorbereiding op mijn debuut als interviewer houd ik me nogal bezig met Ischa Meijer. Op de salontafel wachtten al een tijdje twee cassettebandjes, waaronder een met zijn Keefman-lezing uit 1987. Gisteren was het zover: ik leende een ghettoblaster van de huisdichteres (die beter in de anachronismen zit dan ik) en stopte er een bandje in. VPRO-opname uit de Toneelschuur.

[Oh ja, je moet ze omdraaien na 45 minuten, die bandjes! Ik was een TDK SA90-mannetje. Chroom dus – je had ook Fe. Was Maxwell prestigieuzer? HEMA was te min, dat herinner ik me nog wel en BASF vond ik lelijker.]

Het toeval wilde dat ik even later een kast uitmestte waar een cassettebox uit tuimelde met The Canterbury Tales (speelduur 9 uur!). En nog meer toeval wilde dat ik net een biografie van Chaucer had gekocht (600 pag = leesduur 30 uur). En dat ik het volledige werk uit mijn studietijd ook nog in 14e-eeuws Engels heb liggen. Dat leest langzaam, maar loont zeker. Kortom…

Qua ‘quarantainment’ zit ik gebeiteld, lijkt me. Wel vast even een potloodje klaarleggen voor als die bandjes een vastloper krijgen. Tijd genoeg straks om met veel geduld een kluwen tape te ontwarren.

P.S. Ik was wel ingenomen met mijn vondst ‘quarantainment’ maar er blijkt een album te zijn dat zo heet, van ene Yaroon. Jammer dan.

Paars PS: wie het RaDa trouw wil volgen maar sinds een tijd geen berichten meer ontvangt: abonneer je opnieuw via Subscribe2 (ergens in het menu)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *