Ga naar de inhoud

Petasites

In Middenduin kregen we vanmiddag een voorschotje op de lente: drie zeer dartele gele vlinders, één voorlijke pad op solotrektocht en in Zandvoort scheurden Formule 3, 4 of tig-rijders zó hard door de nieuwe kombochten dat het circuit op Elswout leek te liggen.

Nog meer vitaliteit en onbedwingbare gedrevenheid was er langs de oevers: de assertieve manier waarop het groot hoefblad zich manifesteert heeft iets dreigends. Het lanceert zichzelf meer dan dat het gewoon groeit. Die brutale fallische uitstulpingen lijken de eerste verkenners van een vijandige wereldmacht, die onder gunstige omstandigheden (als wij verzwakt zijn door een nieuw virus, zeg maar) de menselijke soort zal verdringen. Alsof er maar één mutatie van Petasites hybridus nodig is om die plant honderden paarse mondjes met tanden te geven die gretig overschakelen op een carnivoor dieet.

Nou ja, dat ik net Day of the Triffids heb gelezen, heeft daar misschien ook mee te maken.

Petasites-paars PS: Abonneer je opnieuw via Subscribe 2 (menu) als je al een tijdje geen meldingen van nieuwe RaDa-stukjes meer krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *