Ga naar de inhoud

Social distancing

‘Sociale onthouding’ heeft als term mijn voorkeur boven ‘social distancing’ tenzij…

Tenzij er echt sprake is van een afstand. Bijvoorbeeld een waterbarrière. Bij de Schotersingel zag ik een jongen lenige ritmische bewegingen maken met zijn bovenlijf (tot zover niks bijzonders, ze gymnastieken daar vaker) en toen pas zag ik het meisje met koptelefoon aan de andere oever dat soortgelijke dansbewegingen maakte. Soms imiteerde hij haar, soms was het andersom.

Long distance dancing! Ze hadden duidelijk plezier samen en het zag er aanstekelijk… het zou zich kunnen verspreiden als…

(Waarbij mijn vrees altijd is dat deze vorm van dansen al sinds 2014 pandemisch is en dat ik ben als die bezoeker van de Zwarte Markt gisteren, die zich afvroeg wat er aan de hand was. Corona? Mij vertellen ze nooit wat!)

P.S. Bericht bij nieuw RaDa-stukje? Abonneer je via Subscribe2 (menu)

1 reactie op “Social distancing”

  1. Leuk stukje! Tja, die verEngelsing…begrijp vaak de motivatie niet van de ‘schuldigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *