Ga naar de inhoud

(A)dynamisch

Gisteren fietsten we door de Kennemerduinen (ik kan het natuurlijk ook hebben over die vulling die vorige week van een kies brak – au, scherpe rand, tandarts doet alleen spoedgevallen, dus… 17 april pas? En later diezelfde dag manifesteerde zich een banaal lichamelijk ongemak, dat zich onmogelijk liet negeren en daar kwam bij, de fall-out van de pandemie ondermijnde mijn mentale kracht en blokkeerde de energiebanen en al met al wist ik zeker dat het leven de komende twaalf maanden niets voor mij en de mijnen in petto zou hebben dan zwarigheden, stroefheden en droefheden – indien die twaalf maanden me ten minste waren gegeven, gegeven ALLES! Die inzinking heb ik toen voor jullie verzwegen, beste lezers, want ik heb ook een publieke taak: het hooghouden van het moreel van de RaDa-lezende bevolking, die het ook niet makkelijk heeft, door te gewagen van het mooie en verheugende in deze wereld).

En gisteren, gisteren was het prachtig weer (wel het weer waarvan Maurice de Hond beweert dat het virus er wel bij vaart), koel en droog. We zetten de fietsen neer bij de afslag naar Parnassia en staken lopend door naar Kattendel. Daar waar de laatste duinenrij moedwillig is doorgestoken, teneinde het stuifzand de dingen te laten doen waar biologen op hopen. ‘Dynamisch duin’ zou zorgen voor… ach wat!

Aan het vrijwel lege strand was het heerlijk en we lagen een half uur lang zo adynamisch mogelijk in een duinpannetje. Dat pannetje ligt er vast nog (zo snel verandert het landschap ook niet), dus mocht er nog iemand een stemmingsverhogend tochtje willen maken binnenkort…

RaDa-abonnee kan je worden via Subscribe2 (menu)

 

2 reacties op “(A)dynamisch”

  1. Julia Henneman

    SPECTACULAIRE foto’s, Marius, van dit inderdaad vrij GEHEIME plekje.
    Ik aarzel dan ook om de volgende instructie te geven aan je lezers : als er op dat ( fiets)pad aangegeven staat ” over 1500 meter blokkade ” dan JUIST dat pad vervolgen, want rechts van die BLOKKADE vind je het door M . WAAR genomene en een ongemeen ontroerende toegang tot een heel STIL strand …

  2. De foto’s zijn een expositie waard. En als ik dit weekeinde op dat strand kom, dan vraag ik aan mensen op 1.5 m afstand: “Bent u ook van de RaDa?” Want dat saamhorigheidsgevoel, hè. Daar gaat het om. Je bent een influencer, Marius!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *