Ga naar de inhoud

Tegen de muren

Binnen vliegen de mensen tegen de muren op, al was het alleen maar doordat ze dol worden van de zwermen goedbedoelde tips die als rusteloze wespen door de huiskamer zoemen: hoe tem ik vijf ontembare koters? Hoe dam ik de info-stroom in? Hoe schakel ik mijn klussende buurman uit zonder met politie en justitie in aanraking te komen?

Ook buiten vliegen sommigen tegen de muren op. Bij de nieuwe Badmintonhal, achter de Verspronckweg, zag ik deze muurrecreant dankbaar gebruik maken van richeltjes in het metselwerk. Zijn vaste stek, de bouldermuur bij het Spaarne, was gesloten, riep hij me later toe. Dit was een (uh…) bevlieging. Hij had zijn spulletjes toevallig bij zich.

Baas boven baas: in de Kennemerduinen zagen de huisdichteres en ik twee eekhoorns. Op de foto stond helaas slechts een roodbruine veeg. Met de drukte viel het trouwens heel erg mee daar. En bij de grens van Haarlem en Overveen, in de Oranje Nassaulaan, hoorden wij van verre een luidsprekerstem. Er hingen vlaggen. Hoe heette zoiets vroeger ook weer? Wat nu verboden is? Een nevene… vemevent? Evenement?!?!??

Ja! In voortuintjes en op balkons zaten mensen met (witte wijn, hapjes en) antwoordformulieren mee te doen aan een straatquiz. Er stond een prijzentafel klaar. “In juni (als het doorgaat) gaan twee van onze straatgenoten naar Lombardije voor een aquarelcursus. Zijn dat A) Tine en Jeannette van nr. 27? B) Doortje en Floris van 36? C) Trix en Dick van nummer 12?” Leuker dan een videovrijmibo, lijkt me. En zo levert de crisis toch ook…. Nee, getver dat zult u de RaDa-reda niet horen schrijven.

Verwittigd worden bij elk nieuw stukje? Dat kan via Subscribe2(menu)

1 reactie op “Tegen de muren”

  1. Er zijn een heleboel manieren om de tijd in huis goed door te brengen. Als het mag wijs ik even op het zangfeest in Haarlem Noord, “liedjes om voor thuis te blijven” op you tube. Dagelijks een nieuwe aflevering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *