Ga naar de inhoud

Harde hints

Fruittelers in de Betuwe zullen naar verwacht de komende week met bladblazers en rieken alle bloesem uit de boomgaarden verwijderen teneinde dagjesmensen te weren. De maatregel ligt in het verlengde van het besluit van bollenkwekers om eerder dan gebruikelijk over te gaan tot het ‘koppen’ van tulpen en hyacinten, nadat de omgeving van de Keukenhof in het paasweekend onaangenaam werd verrast door een invasie van binnenlandse toeristen.

Een ‘intelligente lockdown’ blijft een kwestie van passen en meten. Waar niet verboden wordt, moet gestuurd. Zo overweegt Texel inmiddels alle lammetjes vóór vrijdag naar het abattoir te sturen om op die manier opdringerige stedelingen weg te houden bij de weilanden.

Ook tienduizenden pleziervaarders en waterrecreanten krijgen van de autoriteiten aanstonds een zetje in de gewenste richting. In menige sloep en kano zitten opvarenden te dicht opeen, constateerde de waterpolitie. Momenteel is daarom intensief overleg gaande met de waterschappen om het peil in de Amsterdamse grachten en het IJ te verlagen tot 8 cm. Drooglegging van het IJsselmeer lijkt voorlopig nog niet aan de orde.

Ten slotte Staatsbosbeheer. Dat voert het kapprogramma van de Hoge Veluwe gefaseerd uit, afhankelijk van de aantallen natuurliefhebbers die hardnekkig blijven komen. “We zijn begonnen met 30% van het totale bosoppervlak, bij wijze van hint,” aldus houtvester Karst Aksma. “Liever laten we bomen natuurlijk staan. Maar het hoort bij de opvoeding van het publiek. Het is nu echt aan de mensen zelf. Wij gaan zo ver als nodig is.”

P.S. Een aangename verrassing voor de huisdichteres vanmiddag. Bij ons fietstochtje naar Vijfhuizen zagen wij in de verste verte kleurige banen in het landschap. Ze demarreerde richting horizon, als Marianne Vos in haar beste dagen! En zo kreeg de geboren Sassenheimse dit jaar toch nog haar bollenshow.

 

 

 

De abonneeservice van het RaDa loopt nu alleen nog via Subscribe2 (menu)

3 reacties op “Harde hints”

  1. Fakenews van een redactie die, dunkt mij, niet eens echt bestaat. Ga er maar lekker op uit hoor mensen, er is niets aan de hand. Vraag maar na aan wie je wil; ik heb altijd gelijk!

  2. Julia Henneman

    En de voltallige redactie van RADA onthoofden we ook ! Sterker nog, die heeft nooit bestaan ! Dit alles op initiatief van de schrijfpolitie bij monde ( vingere ) van ene meneer Cees , die ALTIJD GELIJK heeft !

  3. @Cees: Vergeleken met de Amerikaanse pers heb ik hier gelukkig een makkie. Ik kan schrijven wat ik wil, zo vrij als Catootje op de Botermarkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *