Ga naar de inhoud

Zegveld

Bij Zegveld zagen we een dubbeldekkerooievaar. Zo bijzonder!!! Oh nee, het waren er toch twee. We fietsten een hoek om en betrapten het paar tijdens ‘de daad’. Komt ‘heterdaad’ daarvandaan?

Waren ze toevallig net klaar of probeerden ze eendrachtig de schijn van kuisheid op te houden? Wij teutten wat, hopend op een (al dan niet langzame) herhaling, die niet kwam. De postcoïtale activiteiten van de ooievaar kwamen ons tamelijk tuttig voor. Ze fatsoeneerden hun veren, deden wat licht huishoudelijk werk in het nest en verder stond er niets dringends op de agenda, leek het. Een keer klepperden ze en toen waren ze door hun kunstjes heen. Of wachtten ze alleen maar schijnheilig tot wij pottenkijkers opgekrast waren?

Wij reden verder richting Woerden en zagen bij het verlaten van het dorp dat Zegveld goede sier maakt met zijn ooievaars. Ze worden daar gekoesterd door lokale vrijwilligers. Ahhh… één ooievaarskunstje was ik nog vergeten. Wie ‘Zegveld, ooievaars’ aan Google voert, krijgt op nr. 2 een artikel over een onverkoopbare villa: ‘Schijtende ooievaars dwarsbomen verkoop villa van 1 miljoen’.

Die van ons scheten niet – althans niet waar wij bij stonden. Hieronder de beste foto’s die ik van ze nam.

 

 

 

 

RaDa-alert bij nieuw stukje? Vul je mailadres in bij Subscribe2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *