Ga naar de inhoud

Totale controle

Terwijl wij wachtten om over te steken, fietste er bij de Schouwburg een man van een jaar of veertig langs die zijn telefoon afblafte: “Nee, NEE, dát ga ik echt niet eten! Sorry, hoor!!”

Hij zag er uit of hij het met de voedingsleer sinds de borstvoeding niet al te nauw had genomen. Pafferig gezicht, op de stang steunende pens. Welk walgelijk gerecht kon een dergelijke onbeheerste uitval rechtvaardigen? Het was duidelijk geen kwestie van bloemkool met kerriesaus in plaats van zijn favoriete maizenasaus met nootmuskaat. Het lag principiëler. Betekende zijn getier dat de kok(kin) des huizes voor de tweede keer die week vleermuizenbouillon en carpaccio van schubdier wilde bereiden? Terwijl zijn spijsvertering nog revalideerde van de eerste keer?

Er zijn verzachtende omstandigheden, zullen we maar denken, want wie van ons (behalve de plexiglashandelaren en afzetlintfabrikanten) is wél op zijn best? Al heb je ook in het psychisch evenwicht vele gradaties. Zelf ben ik meer van het nood-lot dan van het comp-lot, maar wie weet verandert dat als ik nog een paar maal door het Franklin Hoevenstunneltje loop. Daar hangt een waarschuwing van een anonieme stickeraar: ‘Coronacrisis is een aanzet tot TOTALE CONTROLE van de wereldbevolking.’

 

Je zal deze wetenschap maar mee moeten torsen, als eenzaam individu of lid van een klein groepje ingewijden, week in week uit, terwijl 7,7 miljard anderen slaapwandelend het nieuwe lijfeigenschap tegemoet gaan. En geesteigenschap… We hebben het immers wel over totale controle. Enfin, mochten er vervolgwaarschuwingen worden aangeplakt, weten jullie het als eersten, beste RaDa-lezers, überparanoïde of met van die benijdenswaardig nuchtere, niet-op-hol-te-brengen hoofden waarop 5G-stralen en nepberichten afketsen als marshmallows op een pantsertank.

P.S. Oud-winnaar van de Blogparel iamzero schrijft weer en is bezig aan een sterke reeks (lees bijv. dit stukje over de corona-app).

RaDa-alert bij nieuw stukje? Vul je emailadres in bij Subscribe2 (menu)

1 reactie op “Totale controle”

  1. Een aantal gedeeltelijke oplossingen voor corona bij elkaar, de nodige subsidies en noodfondsen, uiteindelijk misschien dat vaccin, en we staan gewoon weer in de file. Dat is mijn complottheorie. En de maaltijd van die man, ik vermoed een vegetarische rauwkostschotel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *