Ga naar de inhoud

Zorgverspreiders

Vadertje Rutte – voor wie we het allemaal doen – is tevreden over het naleven van de adviezen en verordeningen op K-/Woningsdag, maar (het beeld is ‘gemixt’) hij ziet het helaas ook drukker worden op straat. We moeten niet naïef zijn als Nederlanders en…

Ik ben bereid de premier welwillend aan te horen en het pretwinkelen bij IKEA levenslang uit te stellen. Met één erg kritische kanttekening: toen de trombosedienst mijn favoriete 93-jarige risicobejaarde bezocht om bloed te prikken (niet van anderhalve meter afstand!) droeg de zorgheld in kwestie niet het spreekwoordelijke ruimtepak. Noch handschoenen, noch mondkapje.

Ik kwam iemand tegen die zelf thuiszorg doet, met mondkapje voor (achter heeft geen zin volgens het RIVM). Toen ik in een wolk van aerosolen mijn verontwaardiging uitte, wist zij uit eigen ervaring te vertellen van een arts die bij huisbezoek uitsluitend vertrouwde op de kracht van het eigen immuunsysteem. Nou heb ik nog nooit een kliklijn gebeld, maar mocht er een komen om potentiële superverspreiders aan te geven, zou ik het serieus overwegen.

Nee, dan de protectie bij de Kennemer Boekhandel, waar ik… ach, funshoppen is het zeker niet meer. Maar ik ben geconditioneerd om een bezoek aan boekwinkels leuk te vinden. Dus gluur ik altijd even in de etalage en als ik zie dat er geen klanten zijn, glip ik naar binnen, trek bij de entree twee chirurgenhandschoenen uit de gereedstaande doos, gorgel met antiviraal mondwater en volg het hele uitgezette parcours van recente uitgaven tot de klassieken. Soms verlaat ik de winkel met die steriele handschoen nog aan – innig tevreden, alsof ik zojuist de perfectie misdaad heb gepleegd.

 


 

4 reacties op “Zorgverspreiders”

  1. Ah, inspecteur Heterdaad. Uit hoofdstuk twee deze klassieker: Opeens hoorde hij een geluid. Maar hij zag niks. Hij deed zijn ogen open. Dat hielp.

  2. Het grootste probleem met Covid is niet het virus zelf, maar de extreme verwarring die het virus in de berichtgeving veroorzaakt. Covid-19 is een perfecte intrigant. Daarom reageren mensen zo verschillend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *