Ga naar de inhoud

Hots-pots

Schaf het weekend af, stelt briefschrijver Jurriaan Verhofstad voor in NRC. Zo voorkom je dat pretparken en gewone parken met piekbezoek te maken krijgen op zaterdag en zondag.

De RaDa-reda is voor; weg met de zondagsrust c.q. zondagsonrust! Smeer werk en recreatie homogeen uit over de zeven ons ter beschikking gestelde dagen. En dan de menselijke emoties nog. Een beetje emo-regulering zou welkom zijn. Want waardoor laat je je beroeren, opwinden en aangrijpen in deze tijd?

In Rotterdam reden, nee rijden (ze zijn weer terug!) camera-auto’s langs plekken waar samenscholingen te verwachten zijn, de zogenaamde hots-pots. Nou ja, zo stond het afgekort. Maar als ze weten waar die hete plekken / hot spots zijn, waarom patrouilleren daar dan geen BOA’s? Maar goed, als je een pagina omslaat / een continent verder leest, kom je bij een artikel over Afrika. In Kenia geldt na 7 uur een avondklok, die wordt gehandhaafd met een erg laag overvliegende helikopter. En de politie schiet er (privacy-vriendelijk, dat wel) met traangas op iedereen die buiten komt. De krantenfoto toont protesterende bewoners van een afgegrendelde wijk in Nairobi. Ze wapperen met papieren vellen met een sterke tekst: WE WANT FOOD.

Terughoppend naar Haarlem zie ik in het HD dat Brasserie Paris (hoek Parklaan/Kruisweg, voorheen Petit Paris) is verkocht. Of was verkocht. Fijne tent, goede mensen, grote hond(en); ik kwam er weleens voor koffie & appeltaart. Maar de eigenaars hadden een droom: een eigen B&B in Spanje, dus verkochten ze (pre-corona) de hele bliksemse boel en (in februari) hun eigen huis bovendien. Alleen zag de aspirant-koper het in maart (post-corona) niet meer zitten en annuleerde de koop. Of dat juridisch kan, moet blijken, maar de misère voor Jean-Paul en Amber (nu logerend bij een vriend) is hoe dan ook groot. Citaat van Amber: Ik dacht op een gegeven moment: nu ga ik in bed liggen en heel hard huilen, maar het zit gewoon niet in me.”

Groot leed, klein leed en tussenleed -alles hotsepotst door elkaar. In een slootje bij de Schoterveenpolder (bij de Jan Haringstraat) zag de RaDa-reda een compositie van kikkerdril en ???? Wat waren die witte sporen? Een verontreiniging met kookroom? Een vis die in het ondiepe water een artistieke baltspoging had gedaan?

 

 

Mooi, toch? En als je alles door elkaar roert (‘swirl’ noemt de software dat), dan krijg je een soort babyvoeding.

 


 

1 reactie op “Hots-pots”

  1. Als het weekend passe is en de zon- en zaterdag doordeweeksedagen geworden zijn doe er dan gelijk een dag extra bij, de 8ste dag, ik stel Marsdag voor maar Venusdag is ook een optie. Ik kom namelijk chronisch een dag tekort in de week. Een beetje Rada invloed moet helpen. En dan blijkt er na de mistieke graancirkels nu ook slootcirkels te waarnemen zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *