Ga naar de inhoud

Knipoog

Leedvermaak is dubbel vermaak, dus de verleiding was er heus wel even om hier op 3 mei iets te schrijven over Formule Nul / (Anti-cli)Max Verstappen, etc.

Maar gegeven de trieste omstandigheden… En toen liep ik ook nog eens over een lege, gure Boulevard, waar raceliefhebbers deze nostalgisch foto’s hadden opgehangen van de groten van weleer: Graham Hill, Nicki Lauda, Jacky Ickx, Nelson Piquet en andere coureurs uit de tijd dat de duinen nog zwart-wit waren en de strobaal net was uitgevonden. Zelfs ik raakte vertederd.

 

Op 25 april stond in het HD een interview met circuitdirecteur Robert van Overdijk. De krant prees het aan als ‘openhartig’ – zelf vond ik het vooral plat en glad. Citaat over de coronastilte: Met een knipoog zeg ik: de milieuclubs hebben meer dan hun zin gekregen. De RaDa-reda kent en verafschuwt dit soort knipoog. Vet en glibberig als motorolie. De mij-maak-je-niks- het-is-immers-maar-een-grapje-knipoog.

De ‘openhartigheid’ zat ‘m vooral in de passage over het circuit als een plek ‘met potentie’: De bouw van een of twee hotels op het circuit en mogelijk het strand zijn toekomstmuziek. “Voor de zakelijke markt, met congresfaciliteiten, vergaderzalen, flexibele workoffices. Maar fraai genoeg om in het weekend te blijven met je vriendin.” (Knipoog bij dat laatste?)

Ook dat liet ik passeren. Maar deze week doet het circuit weer van zich spreken. Het college van Zandvoort ligt op zijn gat na een conflict met de lokale partijen over een nieuwe verbindingsweg bij het circuit. Wie er het fijne van wil weten kan terecht bij Richard Stekelenburg die in het HD heroïsche pogingen doet het politieke gekonkel te duiden. Het twistpunt is of de nieuwe weg enkel bestemd is voor hulpdiensten of tijdens (maximaal 50!) evenementen ook voor het publiek. N.B. De weg sluit aan op de strandtent van onze raceprins.

Meer circuitnieuws in Trouw: de milieuclubs slaan alarm omdat onder de tijdelijke tribune een oppervlak van 20.000 vierkante meter met allerminst tijdelijke asfaltblokken is verhard. Na de Grand Prix zou de zandvlakte weer aan de natuur worden teruggegeven, was de belofte. Teruggeven aan de natuur, ja. Met een knipoog!


 

2 reacties op “Knipoog”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *