Ga naar de inhoud

Piesfiets en Dixi-taxi

Ik lees in het HD dat boswachters klagen over de toename van wildpoepen in natuurgebieden. Dat brengt mij op het volgende:

Voor ondernemer heb ik nooit gedeugd, maar (hoewel lui) ben ik niet te lui om met gratis tips te strooien voor iedereen die mouwen heeft om handen uit te steken en die op te stropen (die mouwen, niet de handen). En dat brengt mij bij de piesfiets en wat dies meer zij.

De meeste openbare toiletten zijn nu dicht – en er waren er toch al bar weinig. Ze zijn al sinds 13 maart dicht. Je kunt je afvragen waarom. Met wat goede wil vindt de overheid toch heus ergens een potje… kan uit een of ander noodfonds toch wel een subsidie worden verstrekt om toiletjuffen en -meesters aan het werk te houden? Verdubbel desnoods de tarieven, waarna de boel na iedere gebruiker wordt gedesinfecteerd. Werf zo nodig extra personeel – werken in de vleesindustrie lijkt me erger.

 

Een typisch toilet in de Kennemerduinen

Los daarvan, er moeten toch genoeg wakkere jongens en meisjes zijn die dit gat in de markt… die in de behoefte… die de hoogste nood kunnen lenigen? Hongerigen en dorstigen kunnen 24/7 in park of kale buitenwijk pizza en bier laten aanrukken. Honderden opgevoerde brommers staan voor hen in permanente gereedheid. Waarom geen vliegende brigade opgetuigd voor het andere eind van de stofwisseling?

Bouw om te beginnen de (nu werkloze) Amsterdamse bierfietsen om tot piesfiets; opslagruimte voor vloeistof hebben ze al. Geef ze voor de dames een Urinella en kamerscherm mee. Maar daarnaast moeten op zeer korte termijn toch ook de eerste Dixi-taxi’s kunnen gaan rijden? Appie met GPS erbij en gegarandeerd binnen 10 minuten bij de klant (die ondertussen doorkuiert of doorluiert). Geef veelgebruikers van de Dixi-taxi incontinentiekorting of een buikloopbonus – ik bedoel, wie zijn hier de ondernemers?

Voor mijn gemankeerde ondernemerschap zie ook Businessplan (uit 2006, over de Nationale Bonbonbon)


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *