Ga naar de inhoud

Watermuzikant

“Er komt zo nog een verrassingsact,” sprak de jarige aan het eind van ons ‘slot’ (ja, het eind van ons ‘slot’, het staat er echt! Fuifje in coronatijd…). “Dan moeten jullie wel even naar de brug lopen.”

Tien gasten liepen gedwee naar de gracht, waar ook de familie (het volgende ‘slot’) zich bij ons voegde. En zie, de act kwam punctueel aandrijven, zijn intocht begeleidend op draaiorgel en trompet.

 

 

De man leek ontsnapt uit een Fellini-film. Een artiest met zoveel charisma dat het een mirakel was dat zijn bootje De Notendop niet direct naar de bodem zonk. Ik gaf me direct gewonnen (doorgaans is daar een lang beleg voor nodig) en keek naar zijn optreden als een vijfjarig kind. Betoverd.

 

 

Hij improviseerde een ‘Italiaans’ programma – simultaan trompet spelend, draaiorgelend en vaardig manoeuvrerend met zijn bootje. Ook een deuntje op een schelp had hij op zijn repertoire.

 

 

‘Watermuzikant’ noemt deze Reinier Sijpkens zich. Wat een fenomeen, deze muzikale multitasker! Na zijn optreden bood hij de jarige J. met behulp van een werphengel welbespraakt een cadeautje aan en voer weer weg, onder applaus vanaf de brug en kades.

 


 

 

4 reacties op “Watermuzikant”

 1. Mariel Cordang

  Dankjewel Marius voor jouw digitale kadootje. En de jarige J. voor deze geweldige verrassing. Wat een feest was dat. We hebben genoten!
  Mariel

 2. Liesbeth Van der voort

  Superleuk die watermuzikant, we hebben eenmaal het genoegen gehad hem te zien/horen, of hij uit een sprookje is weggevaren….

 3. In een Lundiakast en yogamat vrije omgeving kom me dit soort mensen niet tegen. Dat is dan wel weer een beetje jammer.

 4. Wij (mijn vrouw en ik) zagen deze watermuzikant een paar maanden geleden, met Pasen.
  Hij voer rond in de Nieuwe Haven te Dordrecht, rond een uur of zeven des avonds. Hij was niet alleen, trouwens. In z’n bootje zat ook een klassiek geschoolde zangeres. Samen gaven ze een aria uit de Matthäus Passion ten beste. Ik heb in de loop der jaren diverse goede uitvoeringen van de Matthäus gehoord en ik moet zeggen: ze kwamen een heel eind.
  En inderdaad: mijn vrouw doet aan yoga en zoals ik al eerder schreef hebben we thuis nog allerlei Lundia-spul.
  Dat klopt dus allemaal weer ontzettend goed en dat is heel fijn, want ik kan niet ontkennen dat ik tegenwoordig veel dingen zie waarvan ik denk: dat klopt niet. Goed dat er op zekere momenten toch sprake is van compensatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *