Ga naar de inhoud

Zóóó blauw

‘Media vita in morte sumus.’ Heb ík dat? Ik wou een upbeat RaDa-stukje schrijven over hemels blauw en er ter meerdere inspiratie een blij moppie muziek bij zoeken, maar Spotify stond nog op een speellijst met Orlande de Lassus.

‘Midden in het leven zijn wij omgeven door de dood’? Laat het maar aan die zure zestiende-eeuwers over om de stemming te verpesten… Wel voelt het voor mij zo tussen de Eerst en Tweede Golf in nog enigszins of er een taboe zit op geluk. Mag het alweer? Even controleren, het RaDa heeft niet voor niets een zoekvenstertje. De meest recente voltreffer is uit mijn Straatjournaal-column van januari: ‘Geluk bestaat niet, maar gelukkig zijn kan. Af en toe, ondanks alles.’

Himmelhoch jauchzend is anders en kennelijk ben ik er daarna niet meer zo mee bezig geweest. Maar deze week ging het crescendo. Ik was in Knokke, met duizenden bezopen Nederlanders… Nee, we wandelden en fietsten hier in de buurt en het enige minpuntje was dat ik een krik in mijn nek kreeg; niet van een woedende automobilist met bandenpech, maar van het omhoog kijken naar het schouwspel dat de wolken ons voorzetten. Het hield niet op! Vrijdag op het strand en in de Kennemerduinen, zaterdag in het Amsterdamse Flevopark en gisteren op Schoteroog en in Spaarnwoude.

Hieronder mijn bloem blauwlezing. Oh… en dan (bang momentje!) maar hopen dat jullie ook naar boven hebben gekeken de afgelopen dagen. Dat niet een of andere Sammy (door Ramses in de steek gelaten) zit te simmen en sippen van, nou, mooie foto’s maar ík heb niks gezien. Vergeten omhoog te kijken…

 

Strand bij Santpoort (Duin en Kruidberg)

 

Kattendel

 

Flevopark Amsterdam

 

Flevopark andermaal

 

Vanaf Schoteroog

 

Spaarnwoude

 

Ook de vliegroutes waren pittoresk (toestel is dat fruitvliegje middenin)
En ze waren nog niet met héél veel.

Goed voornemen: The Cloudspotter’s Guide nu eindelijk eens echt bestuderen!


 

3 reacties op “Zóóó blauw”

  1. Ik kijk heel veel naar de lucht! In ons nieuwe huis heb ik er een fantastisch uitzicht op, heerlijk!

  2. Wat een schitterende foto’s Marius! Wat zijn jullie toch heerlijk vaak op pad in de natuur….
    Dat is het voordeel van twee linkerhanden zegt mijn man, dan hoef je niet te klussen…

  3. @Liesbeth: Eigenlijk kan ik alles (leidingen, plafonds, nieuwe keuken inbouwen, dakisolatie), maar het blijft wel onder ons, hè?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *