Ga naar de inhoud

Tweedeling

Je hebt de mensen die het zat zijn (49%) en de mensen die de mensen die het zat zijn zat zijn (49%). De overige 2% heeft nog niet gehoord van Covid-19.

De RaDa-reda doet zelf nog steeds voorzichtig, zij het minder krampachtig dan in de eerste bange maanden (er zit weer vet vel op de botten na het manische desinfecteren van de handen in maart). Wij zien voorlopig af van vakantie, maken af en toe een dagtochtje en houden de sociale bubbel klein. Plukken ons geluk alleen wanneer het veilig kan.

De ontwikkelingen in Engeland stemmen weinig hoopvol. The Guardian noemt enkele plannen die de regering overweegt om de situatie beheersbaar te houden. Zoals het afsluiten van de M25, de ringweg om London, dat daarmee een enclave zou worden; quarantaine voor alle uit den vreemde terugkerende Britse vakantievierders; een verbod op ontmoetingen thuis (verjaarsfeestjes); en leeftijdsgebonden shielding (schuilen / afzondering / strenge gedragsregels).

‘Highly unpopular’, zou die laatste maatregel waarschijnlijk zijn, volgens de krant. Het is allemaal nog speculatief, maar er zou gedacht worden aan een systeem waarbij under-fifties zich vrijelijk kunnen bewegen en alle vijftigplussers een risico-assessment krijgen op basis van (?) gewicht, gezondheid, leefgewoonten, enz. Zodat in de praktijk sommige 80-jarigen naar legale raves kunnen en 52-jarigen met een rode risico-sticker aan huis gekluisterd zitten of uitsluitend op aparte tijden kunnen winkelen. De tweedeling in de maatschappij is daarmee officieel een feit.

Al kan je beweren dat we die hier nu ook al hebben met die 2 x 49%.

Onze mondkapjes drogen in quarantaine


 

5 reacties op “Tweedeling”

  1. Julia Henneman

    Die Chinezen zijn verbijsterd over het immens succes van Covid 19 ! Die lachen zich helemaal slap ! Hadden niet durven dromen, dat de ‘ Westerse Wereld ‘ zo makkelijk de eigen ‘ waarden ‘ overboord zou gooien … Kunst , cultuur , democratie, mensenrechten , familie-liefde , LAAT DUIZEND BLOEMEN BLOEIEN !

  2. Dat risico assessment bij vijftig plussers lijkt mij een arbeidsintensieve klus die mogelijk niet rimpelloos zal verlopen. Niet uitgesloten dat daarbij complicaties optreden, evenzo bij de handhaving daarvan. Bovendien is er tegenwoordig sprake van enige gevoeligheid voor discriminatie.

    Ben vandaag in de stemming voor understatements.

  3. Het leek mij prettig om als 70 plusser van bijvoorbeeld 11u-14 u in het café te kunnen vertoeven (met een broodje), en ‘s avonds van 17-19 u (met een glas wijn), op ruime afstand. Dan kunnen de jongeren daar de rest van de dag en de avond bij elkaar op schoot zitten. Nu mijd ik cafés, tenzij er een terras is. Maar alleen Reinier van Dantzig (D66) zag dit in Amsterdam als een serieuze oplossing voor de problemen in de horeca.

  4. Marius (RaDa-reda)

    @Kiek: En ergens een uurtje overlap, dat zestigers met 70-plussers kunnen borrelen! Voor ons wel zo gezellig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *