Ga naar de inhoud

Alleen gele harten

‘Fijn dat je rechts loopt’? Ja, natuurlijk wil ik tijdens een wandeling liever zijn als een pluisje in de wind (ballon, veertje, toffeepapiertje) en niet altijd overal met mijn grote sneb…

 

 

een haastig oordeel kwekken, iets kritisch snerpen (over de slappe tekst, de kwaliteit van de verf, over verloedering, over halfsla….

 

 

over typisch Haarlem. Of met een nijdig priemende vinger de moraal van het verhaal aanwijzen (falend corona-beleid!) of de treurige symboliek…

 

 

Het valt me niet altijd licht. Maar vanmiddag wilde ik gewoon door het centrum lopen en die gele, steeds minder gele en bijna verdwenen gele hartjes vastleggen. Puur het proces, alsof het een scheikundig experiment was.

 

 

Terwijl ik een foto maakte van zo’n flets hart kwam een jonge vrouw op me af. “Ja”, zei ze lachend, “ik heb er van de week ook een paar foto’s van gemaakt. Liefde vergaat…”

 

 

Ik wist direct drie snedige antwoorden (mijn grote sneb ging al open), die ik vervolgens niet gaf. Daar was ik erg tevreden over.

 

Met overgebleven verf zijn de fietspaden opgeleukt. Jullie mogen er zelf wat van vinden, maar het hoeft niet.


 

 

 

 

2 reacties op “Alleen gele harten”

  1. Julia Henneman

    Prachtige collectie, Marius. HAARLEMSE LIEFDE Met Voeten Getreden ? En je collectie opplakken in zo’n leuk Leporellootje ?
    ( Dit moet toch voor het nageslacht bewaard blijven ? )

  2. Het kost mij vreselijk veel moeite hier geen commentaar op te schrijven…. maar het is gelukt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *