Ga naar de inhoud

Knotnijd en zelfhaat

Het soortelijk gewicht van de stukjes houd ik kunstmatig laag tijdens de hittegolf en mijn haar zit mij hoog (wees gerust, ook de woordgrapjes vergen vandaag minimale inspanning).

Het betreft het volgende: ooit vroeg ik mij af of ik leed aan ‘knotnijd’. Er posteerde zich regelmatig een veel te hippe knotdrager op een balkon binnen schootsafstand. Schootsafstand voor pijl en boog of katapult, wel te verstaan, aan zwaardere antiknotwapens dacht ik niet (oh ja, toch: er staat ook iets over cross hair sights). Hoe dan ook, die knot wekte mijn agressie.

Nou wil het geval dat hier in Haarlem een virus rondwaart dat mij huiverig maakt om naar de kapper te gaan. Sinds maart is van mijn haardos alleen de pony bijgeknipt. Mijn ‘froetje’ (zoals de Vlamingen dat zo schattig noemen) durf ik zelf bij te werken, als het gaat irriteren, maar verder… Dus het kleeft en sliert en zwiert rond mijn hoofd.

 

Als de temperatuur boven 38 graden komt, ga ik me millimeteren, dacht ik stoer. Dat zou moeten lukken, ondanks de waarschuwing van de haarstylist in de Heilig Hart Kerk.

Want er moet dringend iets gebeuren. Het punt is inmiddels bereikt dat ik me kan aanmelden bij Top Knot Anonymous. Ik heb het uitgeprobeerd.

 

Zo’n knotje laat de nek vrij, dat zou wel een voordeel zijn nu. Anderzijds, voor je het weet dien je als doelwit voor een of andere psychopathische schutter. Je moet nooit denken dat je de enige bent met een bepaalde afwijking.


 

4 reacties op “Knotnijd en zelfhaat”

  1. Een ogenblik van verwarring: bij deze foto’s moest ik denken aan een belachelijke foto van een 106-jarige in hd van vandaag.

  2. @O’geer: Het is een tijdsbeeld, hè! Coronacoiffure. Het verlies van enige abonnees was trouwens ingecalculeerd (al hoop ik niet dat jij er een van bent).

  3. Een staartje behoort ook tot de mogelijkheden, lijkt me gemakkelijker aan te leggen. Te combineren met gouden oorring en Harley Davidson. Vergeet de tatoeages niet! Tot mijn schrik zie ik onbewerkte armen…

  4. Marius (RaDa-reda)

    Ja, érg bloot, besef ik nu. De onbewerkte arm is een bedreigde soort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *