Ga naar de inhoud

Nieuwe Oude Bavo

Raarlems Dagklad, bavocentristisch weblog sedert 2005! Zo promoot ik het RaDa graag. Niettemin, toen ik de Oude Baaf zaterdag voor het eerst in ruim een half jaar binnenliep (voor een prachtig vioolconcert van Suzanne Groot) voelde ik me toerist.

 

Het dak, met links het Müller-orgel

Het genoegen leek wederzijds, de Kerk deed erg zijn best om op zijn voordeligst uit te komen. De zon scheen vriendelijk door de glas-in-loodramen, het rook er fris; de pijpen van het Christian Müller-orgel blonken alsof het nog AD 1738 was en (het HD had er die ochtend toevallig een zeer lezenswaardig artikel aan gewijd) er wordt druk gerestaureerd. Bij het koorhek was de Brasso niet gespaard; de grafzerken liggen weer recht en momenteel is het houtsnijwerk aan de beurt. Mijn ervaring was een beetje zoals die van mensen die pas een staaroperatie hebben gehad: een weggetrokken grauwsluier. De Nieuwe Oude Bavo!

 

Enkele van de familiewapens onder het koorhek

Herontdek de kerk, zou ik zeggen, tegen iedereen die hem verwaarloosd heeft. De website biedt veel informatie en er bestaat een vitale vereniging Vrienden van de Bavo waar je voor €14 al lid van bent.


 

1 reactie op “Nieuwe Oude Bavo”

  1. Julia Henneman

    Mooi : opgefrist ! Mijn grootouders trouwden er NINE / ELEVEN honderd jaar ante dato.
    In 1901 dus. Heb hun trouwbijbel die ze die dag kregen nog.
    En zelf heb ik er nog wat gedaan , bijv. in 2009 : ANGE OU DEMON heette dat project.
    Geschiedenis is NU , kortom, we ZULLEN DOORGAAN !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *