Ga naar de inhoud

Regenbelletjes

Vanmiddag aan het begin van een regenbui vielen de druppels met hoorbare ‘plopjes’ in de Schotersingel en ze maakten beeldige belletjes. Ik nam een foto, herinnerde me een gedicht van Tom van Deel (?) over regen met belletjes / blaasjes, maar kon het niet vinden op het www.

Wel oude volkswijsheden: Als de regenbellen luiden, trek dan tijdig naar het zuiden en Blaasjesregen, rijke zegen. Doe er je voordeel mee! En een verklaring voor het ontstaan van zulke bellen: je krijgt ze als druppels van grote hoogte vallen (denk aan 4 à 5 kilometer).

En iemand noemde ze ‘paardebellen‘, wat ik wel een aardige benaming vind, maar zij kon het nergens bevestigd vinden. Google zal toch niet kapot zijn?

Belletjesregen; omdat de foto niet erg duidelijk is, heb ik wat blauwsel aan het water toegevoegd. Dan krijg je dit:


 

 

2 reacties op “Regenbelletjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *