Ga naar de inhoud

Koffiemolenkuren

“Je speelt met je leven!” bijt ik mijn elektrische koffiemolen toe. Wij hebben sinds enige tijd een verstoorde relatie.

Apparaten kunnen het doen (dan vind je het de gewoonste zaak van de wereld) of niet doen. Als ze het niet doen, doe je ze weg of je laat ze repareren.

Maar mijn koffiemolen (al vindt hij zelf dat hij een ‘multi chopper en grinder’ is) vertoont een merkwaardige vorm van werkweigering. Soms maalt hij als de beste en vergruist zoemend van geluk alle boontjes die ik hem voer. Maar hij heeft kuren. Dan doet hij het eerst niet. Dan verlangt hij persoonlijke aandacht. Dan moet ik het snijblad met mijn wijsvinger een paar oefenrondjes laten draaien. Dat helpt soms, maar helaas niet altijd. Het is maar net hoe zijn pet staat. Soms verlangt ook de aandrijfrotor dit soort stimulatie. Let wel, als ik het ruw en onverschillig doe, heeft dit voorspel niet het beoogde effect. Dan moet het over, of langer of… hee, ik zie nu pas dat het apparaat ‘Princess’ heet, het is een zij! Een verwend prinsesje, hoe toepasselijk!! Dan wil ze bovendien dat ik in haar binnenste blaas voor ze tot actie overgaat.

Het ding kan niet open. Hoe modern! Niet zonder geweld althans, dus het inwendige even inspecteren en de obstructie verhelpen is er niet bij. Ik kijk het nog even aan. Zo ben ik. We hadden hier thuis ooit die lamp die vier dagen in staking was en het toen weer deed. Even een fase waar hij doorheen moest…

Een verzoek: wijs mij bij de reacties liever niet op het bestaan van filterkoffie, het Repaircafé en handkoffiemolens; het gaat er nu om dat zo’n kreng een lange neus naar mij trekt. Want zo zie ik dat!!!!


 

5 reacties op “Koffiemolenkuren”

  1. Jemig, bestaan ze nog…koffiemolens! Testje: fixeert de molen op tafel, doe hem aan en beweeg dan het snoer bij de molen, heen en weer, en bij de stekker. Heeft dat geen invloed op ‘aan of uit ‘ dan schiet je hier niks mee op. Heeft het wel een aan/uit effect dat heeft het prinsesje last van een los contact of draadbreuk. En dan moet je dat ff maken.

  2. @Cees heeft gelijk. Ik had onlangs iets soortgelijks met een scheerapparaat. Alleen gekkebekketrekkend en wangschuinhoudend deed hij (scheerapparaten zijn, ladyshave uitgezonderd, mannelijk) het nog. Met grof geweld geopend, 220v contact gesoldeerd en we zijn weer on speaking terms.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *