Ga naar de inhoud

Sint Maarten-vluchtelingen

Mij leek het juist wel een uitkomst: alle heersende complottheorieën overzichtelijk gebundeld in een handzaam, geïllustreerd tijdschrift. Verpakt in steriel cellofaan, landelijk verkrijgbaar bij AKO & Bruna en wie weet ook bij de mindere boekhandel.

Zo hoef je om au courant te blijven niet dagelijks het ranzige diepriool van het internet in te duiken en daar zelf in ziekmakend slijm en excrement te dreggen. Gezond verstand heet het nieuwe blad. Gezond verstand, wie kan daar tegen zijn?

Maar de eerste tegenstanders van ‘pluriformiteit in de media’ (dixit Gezond Verstand-initiatiefnemer Jan van Aken) roeren zich alweer. Het is ook nooit goed. Wat zou daar achter zitten?

Ondertussen dreigt Kennemerland op 11 november overspoeld te worden door Sint Maarten-vluchtelingen. Onze eigen veiligheidsregio raadt het ouders en kinderen niet af om met een lampion langs de deuren te gaan. Er zijn (dit is Nederland!) wel de nodige ‘mitsen’ en ‘maren’, waarnaar de RaDa-reda wegens totale desinteresse slechts zal raden (lampionstokken van minstens 1,20 meter; pepernoten desinfecteren direct na ontvangst of eerst vier dagen in het vriesvak bewaren; de GGD moet een grote rode C aanbrengen op alle huizen die onder de quarantaineplicht vallen, etc.).

Maar nu die vluchtelingen: onze belendende Veiligheidsregio, Noord-Holland Noord, besloot een groot, rood kruis door de hele viering te halen. Noem het gezond verstand. Het gevolg laat zich evenwel raden: calculerende kleuters van Alkmaar tot Den Helder zullen hun ouders met dagenlange onhandelbaarheid chanteren om naar Beverwijk of Haarlem te trekken.

Een tsunami van decibellen en aerosolen sproeiende geluk- en snoepzoekers zal hier de straten overspoelen en onze eigen Kennemerse Sint Maartenvierders vertrappen en verdringen in portieken en deuropeningen. Onlusten dreigen, waarbij het er dik inzit dat wij weke stadsbewoners het afleggen tegen de uit de kluiten gewassen indringers en hun robuuste ouders. Ik wil niet hitsen, maar het handgemeen waarbij de anderhalvemeterregels in acht worden genomen moet nog worden uitgevonden. Misschien boek ik wel een hotel in Noord-Scharwoude die avond…


 

1 reactie op “Sint Maarten-vluchtelingen”

  1. Voor mij is volkomen duidelijk wie er achter de corona ellende zit. Olrik, daarbij geassisteerd door de Bezendjas. Maar ja, wie leest er tegenwoordig nog Blake & Mortimer? Dat wordt nog wat, 11 november rond de Bavo. Misschien gaat je blog wel VIRAL, @Marius. In ieder geval heb ik weer eens hartelijk gelachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *