Ga naar de inhoud

775

De stad bestaat vandaag 775 jaar!!! Er was een digitale toost met Muggenmeester Wienen, er was uitbundig vlagvertoon, Jopen bracht een speciaal feestbier uit en Van Velzen &co brouwden een schuimend loflied op de stad. ‘Hier ben ik thuis / Hier ken in iedere straat…’

De Verzamelde Kritische Raarlemmers: “Hé, vuile huichelaar, gluiperige stadverrader, judas, perfide plichtverzaker, dat jij je nog zonder vermomming tussen Noorderpark en Spanjaardslaan durft te vertonen! Het is dat we zo verdomde beschaafd zijn hier ter stede… achterbakse types als jij en die huisdichteres van je zouden we stante pede moeten verbannen of dwingen een Haarlem Gifpack leeg te drinken, net als Socrates en…”

De RaDa-reda: “Het is GIFTpack. Een cadeautje – met drie flesjes 775-bier om de lokale horeca te steunen. En nu jullie even stilgevallen zijn, maak ik schielijk van de gelegenheid gebruik om mijn favoriete foto’s van vandaag te laten zien. Dat is mijn goed recht, zolang ik hier nog WOZ betaal!

 

Schilderij H. Duijvis, 2020

Een schilderij van de stad uit de etalage van lijstenmaker Sainthill aan de Zijlweg (met bijvangst). En ja, aan de Zijlsingel weerspiegelde het UWV de stad – zoals altijd onverwacht: cubisme, cobra en vorticisme door elkaar geklutst.

 

 

Recht voor de gevel staand, zoomen we in op de Bavo, met de meest gefotografeerde vlag van allemaal.

 

En wie weet neem ik wel zo’n Haarlem-vlag mee naar Overijssel straks, om als kussensloop te gebruiken als ik niet kan slapen van heimwee. Tot de herinnering langzaam vervaagt…

 

P.S. Dit was de mooiste vlag die ik zag vandaag, met bloesem aan twee kanten:

 


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *