Ga naar de inhoud

Zeesokken

Met de tijd meegaan, het is niet iedereen gegeven… Soms voel ik me meer een ouwe sok dan een Healthy Sea Sock

De Verzamelde Kritische Raarlemmers (zelf ook niet bepaald hip en hype-minded): “Wat nú weer?”

Dat heb ik jullie vaker horen zeggen! Maar zet je schrap, jongelui, het gaat om sokken vervaardigd uit biokatoen (tot dusver is het goed te volgen) en nylon dat is gemaakt van uit de oceaan opgeviste visnetten (je hebt vissers en visnetvissers). Schaf je zo’n zeesok aan (nou vooruit, het mag een sokje meer zijn) dan ruim je een stukje zee op, aldus de wervende tekst in NRC. En je hoeft niet zelf te dreggen. Win-win!

Nog zo een: aan de Kruisweg maakte ik een pas op de plaats bij The Hive, een in honinggeel uitgevoerde zaak die zich specialiseert in eenvoudige woordspelingen met ‘bee’ (bij): ‘ bee kind, bee considerate‘ en ‘this is the place to bee‘.

 

Als jullie bij(!)gekomen zijn: je kunt in die bijenkorf koffie en ander lekkers kopen en alles wat je consumeert is ‘een stap in de richting van blije bijen’. Nou ben ik heus niet tégen (voor mijn part doen ze nog zo’n zaak ernaast maar dan voor blijere wespen), maar dat ik niet direct zoem van opwinding komt ook doordat ik vanochtend in het HD las dat Het Wachtlokaal failliet is.

Het Wachtlokaal was een van onmodieuste koffietenten/cafés van Haarlem – niks om de drie maanden een nieuwe trendy huisstijl. Eigenaar Bas was meer van ‘komt tijd komt raat’ (sorry! jullie mogen hem gratis hebben, Hive). Binnen hingen oude reclameborden uit de jaren veertig en de gebakken lever met uitjes was er goed. Bas is de zestig gepasseerd en dan is het beroerd als je je zaak op zo’n roemloze manier ten onder ziet gaan. Zoiets wens je niemand toe en hem zeker niet.

P.S. In de RaDa-archieven vond ik een stukje uit 2012, toen de huisdichters en ik een amusant uurtje doorbrachten in het Wachtlokaal: Het licht zien.


 

2 reacties op “Zeesokken”

  1. Mij valt op dat redacteur bij The Hive buiten is blijven staan. Ikzelf heb sterke drempelvrees bij modieuze koffie/thee zaken, waarom weet ik niet goed. Bang dat een simpele koffieboonkeus leidt tot de aanschaf van een dure koffiemachine? De sombere koude van afgelopen week deed mijn drempel vrees verdampen in het verlangen naar een dampende koffie-to-go. De delicatessen die daar uitgestalt lagen waren zo onweerstaanbaar zodat we iets van 35€ afrekende, ja plus de heerlijke koffie. En dat in een dorpje, ergens aan de IJssel! Mocht je er ooit komen…..

  2. nicole schouten

    Wat jammer dat het Wachtlokaal failliet is. Ik vond dat interieur met oude reclameborden geweldig. Ik dronk er af en toe een koffie en met een oude vriend aten we er wel eens, en altijd goed. Jammer, jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *