Ga naar de inhoud

Monoliet

2020 kreeg een slechte pers, maar een ding moet je het meegeven: het was een goed monolietenjaar. De eerste (van blinkend metaal) verschenen in Utah, Californië en Roemenië. Het werk van een kunstenaarscollectief? Of buitenaardse bezoekers?

Weldra doken er meer op, ook in ons deel van de wereld (zoals natuurgebied Kiekenberg in Friesland of het Belgische Bocholt). Het werk van carnavalsverenigingen? Kleine zelfstandige humordoeners met een vorkheftruck en graafmachine? Sluikreclame voor Tata Steel?

Monolieten (in de vertrouwde stenen uitvoering althans) staan bekend om hun geduld, ze kunnen de situatie ter plekke doodleuk een paar millennia aankijken. De tot op heden aangetroffen stalen exemplaren gaven evenmin blijk van zendingsdrang of ambitie: ze straalden of zonden geen voor ons mensen begrijpelijke boodschap uit. Totdat in Haarlem een gemuteerde versie opdook.

 

Er staan er meer aan de stadsgrenzen, maar deze is van de Korte Verspronckweg.

FIJN DAT U BUITEN DE SPITS REIST.

Een boodschap! Zij het een voor mij onbegrijpelijke. Als autoloos burger heb ik er sowieso niks aan, maar dan nog stelt hij me voor raadselen. Welke teksten zijn nog meer overwogen?

Fijn dat u niet onder invloed in de spits rijdt?
Fijn dat u niet onder invloed met 180km/uur in de spits rijdt?
Fijn dat u niet zonder rijbewijs  in een gestolen auto onder invloed…

Ik ben niet blijven plakken tot half vijf. Wat je dan te lezen krijgt is dus speculatie.

JAMMER DAT EEN ENKELING HET NOG STEEDS NIET VAT

Of wordt een strengere toon gebezigd?

OETLUL, WAT DOE JE HIER NOG? DE FOKKING SPITS IS BEGONNEN!

Misschien kan iemand me bijpraten? Want ik kan me ook voorstellen dat ze de tekst aanpassen aan de actualiteit. Dat er vandaag iets staat als FIJN DAT U HIER NIET KOMT DEMONSTREREN IN CORONA-TIJD!


 

 

 

1 reactie op “Monoliet”

  1. Mariel Cordang

    Had al zo mijn bedenkingen bij deze gemeentepaal: duur, volkomen zinloos, een gemeentelijk imitatie project net als de de kerstmarkt, stads-ijsbaan, preuvement (culinair), e.d. Voordien stond op deze plek een informatief bord over de bedrijfjes op het aangrenzende terrein. Nu moet je dat maar zelf uitzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *