Ga naar de inhoud

Stadsgloed

Kort na de verkoop, leek het er verdacht veel op dat ons huis zich verraden voelde en uit was op wraak. Er ontstond een lekkage in de gootsteen; een dag later begon de elektriciteitsmeter zo agressief te brommen en grommen dat de buurvrouw er wakker van werd en een van de ramen vertikte het dagenlang open te gaan. Streken!

De oude stad Haarlem (wijzer en grootmoediger) neemt ons geloof ik niets kwalijk. Wel gooide zij vanmiddag al haar charmes in de strijd om ons te verleiden toch te blijven. En ze kwam een heel eind. Kijk zelf maar. Bij het Spaarne de eerste avances:

 

De lucht was zeldzaam helder en de wolken werden weerspiegeld in de autoruiten (een effect dat de Oude Meesters nog niet tot hun beschikking hadden).

We hadden een boodschap in de Amsterdamse buurt en toen we een uur later door de Spaarnwouderstraat liepen was er een subtiele goudkleur aan het palet toegevoegd, perfect om het smeedijzeren hek op zijn voordeligst uit te laten komen.

Waarna op de Burgwal de hele hemelse trukendoos openging, met een diepe oranje gloed: een geraffineerd samenspel van gracht, gevels en zwerk.

 

 

 

 

Alsof je een emmer leeggooit! En nog iets: onderweg kwamen we tot vier keer toe leuke bekenden tegen. Ja, ja… wrijf het er maar in!


 

4 reacties op “Stadsgloed”

 1. Paula Hulsbosch

  Misschien heeft de stad haar
  kneite (knijte!?)-best gedaan om jullie een fantastische herinnering cadeau te doen!!

 2. Julia Henneman

  Haarlem bereidt jullie een Gouden Afscheid inderdaad … Wie mooi afscheid kan nemen ,
  kan ook GUL ‘ hallo ‘ zeggen …

 3. Prachtige foto’s
  Julie zijn nog niet weg en…….jullie kunnen altijd bij heftig heimwee een dagje terug komen
  Worden met open armen ontvangen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *