Ga naar de inhoud

Boek op komst!

Het wordt tijd om iets aan de grote Bavo-klok te hangen: er komt dit najaar een geïllustreerde bloemlezing uit met mijn beste stukjes van de afgelopen 15 jaar. Voorlopige titel: Dagklad, de Haarlemse jaren.

Ook verder is vrijwel alles nog voorlopig. Aan de twee belangrijkste voorwaarden is gelukkig al voldaan: er zijn 3200 stukjes om uit te kiezen en ik heb mijn schroom overwonnen. Daarnaast is er iemand die mij graag op organisatorisch en publicitair vlak wil bijstaan. En mijn allereerste poging om sponsors te vinden werd per kerende post beantwoord met de toezegging van een substantiële bijdrage in ruil voor een aanzienlijk aantal exemplaren.

Dus het eerste hoopgevende begin is er. Op dit moment kan ik nog niet overzien wat er nodig is voor de totstandkoming van het boek. Het woord ‘crowdfunding’ dringt zich hinderlijk op, maar wie weet zijn er alternatieven om de noodzakelijke middelen binnen te harken. Voor €50 je favoriete stukje laten opnemen? Voor €200 je tien favoriete RaDa-stukjes corona-proof laten voorlezen door de voltallige eenpersoons hoofdredactie?

 

Voorlopige achterflap

Tegen de tijd dat zulke plannen concreet worden (=binnenkort), horen jullie het hier. Omgekeerd hoor ik het ook graag als jullie, trouwe en ontrouwe lezers, denken iets te kunnen betekenen, in de ruimste zin des woords. Weldoeners en well-wishers, proeflezers en proofreaders, subsidiologen en stichtingbestuurders, vormgevers en drukkers, boekhandelaren en bibliofielen, mijn postvak staat voor jullie open via marius.jaspers@dzjiemeel.crom

Ik wacht in spanning af!

P.S. Als je hebt gezien dat er op  die achterflap ‘Eeen’ staat ipv ‘Een’ ben je misschien geschikt als corrector.


 

 

9 reacties op “Boek op komst!”

 1. Hartstikke leuk Marius
  Ik koop het sowieso en growdfunding, goed idee hoor
  Je hebt gezien hoe goed dat is gegaan met het prachtige boek van Gerrit van Dijk.

 2. Uitmuntend plan!
  Crowdfunding is een goed idee, en bedenk: three is a crowd. Ik fund graag mee.

 3. @Alleen: wat aardig, dat geeft vertrouwen en extra motivatie! We gaan een opzet bedenken. Via de mail hebben zich ook al een paar mensen gemeld die willen meehelpen.

 4. leuk Marius, want ik ben pas recent fan dus ken nog heel veel stukjes niet. Veel succes!

 5. nicole schouten

  Marius, ik neem zeker één boek af en wil dat wel vooruit betalen.

  Nicole Schouten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *