Ga naar de inhoud

Slobben en tobben

Minister Slob werkt hard aan een Deltaplan om de coronaschade in het basis- en voortgezet onderwijs te beperken. De leerachterstanden lopen op, examens en Cito-toets naderen…

(De Cynirada-redactie: komt ie nu mee, die achterstanden lopen al sinds 1966 op, ontlezing en verdomming konden geen minister tussen Deetman en Bussemaker iets verdommen, ook pre-corona waren er al hele cohorten gymnasiasten die de tafel van zeven niet zonder Texas Instrument konden produceren en havisten uit Den Bosch die op de blinde kaart met provinciehoofdsteden Noord-Brabant niet konden aanwijzen.)

Enfin, in februari verschijnt dat plan, na eindeloos slobben en tobben en niemand zal er tevreden mee zijn. Hulpprogramma’s, extra extra herkansingen, versoepelde programma’s met uitgesplitste regelingen voor de Chinese, Britse, Braziliaanse en nog te ontdekken mutaties en ook voor asymptomatische leerlingen is ongetwijfeld iets bedacht; er komt een U-factor die per individuele leerling het aantal uitgevallen lessen berekent en ook de internetsnelheid bij online lessen wordt verdisconteerd, zodat leerlingen met trage verbindingen niet de dupe worden. Niet iets om de hoop op te vestigen.

In een commentaar vandaag voert NRC een groot onderzoek op van Oxford University dat vaststelt dat op onze basisscholen tijdens de eerste lockdown (die intelligente!) weinig tot niets is geleerd.

De Sentimentirada-reda: ik geef het je te doen, voor al je klassen sprankelende, motiverende online-lessen maken!!!!!!!!!! Week in week uit…

De Praktirada-reda: Nee, natuurlijk, dat is absoluut ondoenlijk. Maar momenteel zitten tienduizenden totaal ontgoochelde en tamelijk begoochelde leraren hun eigen armoedige wieltjes uit te vinden. Waarom worden er niet landelijk op vaste tijden rekenlessen gestreamd? Door ervaren leraren, samen met werkeloze cabaretiers? Idem voor taal? Ontleden, spellen, Duitse grammatica? De kleinkinderen van Walter en Connie voor Engelse les. En juf Isolde geeft wekelijks zangles voor groep 2 en 3. In het hele land.

Want door haar kom ik op dit idee. Ik ken haar persoonlijk, dus misschien ben ik bevooroordeeld. Ze werkt op een school hier in Haarlem en maakte voor haar hummels deze video. Die kan je toch zo toesturen aan alle onderwijskrachten in het bestand van Arie Slob?

 

 

En dat gedicht van Amanda Gorman bij de inauguratie van Biden – er moet toch een ergens in den lande ten minste één ijverige docent Engels zijn die daar geschikt materiaal bij heeft gemaakt? Dan kan je dat deze week toch laten gebruiken in alle lessen van 4 en 5 atheneum? Als verplichte stof!

Geef leraren die lessen maken die veel worden bekeken een toeslag op hun salaris. En elke frik die nu begint te miemelen over studiewijzers krijgt direct ontslag. Online.


 

3 reacties op “Slobben en tobben”

  1. Zo wil ik ook wel weer naar school. Erg goed idee Marius. Ik hoorde (heb het niet gecontroleerd) dat de BBC dergelijke lesprogramma;s maakt met hele goede acteurs en scenarioschrijvers en natuurlijk onderwijzers.

  2. Geweldig idee, Marius!! Waarom Slob niet effe tippen, is Slob meteen klaar met zn getob!! En al die docenten ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *