Ga naar de inhoud

Doorprikken

Zou je (ik ben geen bedrijfskundige) kunnen stellen dat binnen elke organisatie sprake is van een krachtenspel tussen degenen die denken dat alles makkelijker is dan het in werkelijkheid is en anderzijds specialisten in muizenissen en miemeltjes, die in elk prutslootje een potentiële kolkende rivier zien? Niet-lullen-maar-poetsen-types versus ja-maarders? ‘We zien wel waar het schip strandt’ tegenover ‘dat moeten we wel eerst zorgvuldig afkaarten met… en… en…’?

Het is een wankel evenwicht en (was ons zelfbeeld ooit zó laag?) momenteel lijkt het erop dat we in Nederland helemaal niks meer kunnen. Alleen de georganiseerde misdaad heeft hier zijn zaakjes op orde, zo lijkt het soms. Daar pakken ze door én gaan ze zorgvuldig om met de privacy (hun eigen privacy althans). Anders dan de GGD. Als de Machers daar hun daadkracht uitleven, maken ze prompt brokken en ‘vergeten’ ze de veiligheid. Fijnslijperij en gekissebis leiden er daarentegen toe dat onze vaccinatiegraad de op een na laagste van Europa is.

Ook de RaDa-reda, ongevaccineerd sinds 1963, valt soms aan ongeduld ten prooi. Hoe moeilijk kan het zijn, denk ik dan. Als 15.000 junkies zichzelf kunnen inenten, waarom zou je dan voor onbespoten landgenoten geen verantwoord instructiefilmpje op Youtube zetten? Zet de bezorgers van Domino’s en New York Pizza in om huis-aan-huis autovaccinatiepakketten af te leveren, om te beginnen bij pizzagebruikers uit de risicogroepen!

 

De dagomzet bij De Pizzabakkers (Kruisweg)

Zet anders darters Raymond van Barneveld, Co Stompé en Michael van Gerven aan het begin van de prikstraat en laat ze die naalden van hun vertrouwde 2,37 meter in de bovenarm van de passerende stoet gooien. Tempo, tempo, tempo!! Waarmee ik me aansluit bij miljoenen onwetende Nederlanders die vinden dat ‘dingen niet uit te leggen zijn’. Nou ja, sommige dingen.

Zo moeten thuiswonende 90-plussers uit deze regio (lees ‘mijn oude moedertje’) voor hun vaccinatie-afspraak naar het gure Schiphol. En niet per helikopter. Als ik dat hoor ben ik het direct eens met Louise van Zetten van Hart voor Haarlem / Hart op de Tong: hoe moeilijk kan het zijn om in de Kennemer Sporthal een priklocatie op te zetten? Nou?!?!? Of anders bij IKEA, met een gehaktballetje voor iedereen die niet heeft gehuild?


 

7 reacties op “Doorprikken”

 1. Guur Schiphol: de bus stopt voor de deur. Maar als moeder slecht ter been is…(lift nodig? Mail me)

 2. marius (RaDa-reda)

  @Cees: Dank voor het aanbod! Mijn zus heeft wel een auto, die rijdt binnenkort. (En guur of niet guur, met de bus zou het toch lastig geweest zijn)

 3. Brigit Kooijman

  Ik voel met je mee (uiteraard) en toch denk ik ook weleens ‘het is niet goed of het deugt niet’. Bijvoorbeeld toen ik vanmorgen in de Volkskrant het klaagverhaal las over het bejaarde echtpaar dat niet tegelijk gevaccineerd kon worden omdat de een 90+ is en de andere nog net niet. Ze noemen het ‘absurde bureaucratie’. Terwijl strikte leeftijdscategorieën (oudsten eerst) mij nu juist de enige eerlijke manier lijkt om de schaarste te verdelen.

 4. Julia Henneman

  Dank je wel voor het woord PRUTSLOOTJE , Marius !
  Valt op diverse manieren te lezen… Ik ga er lekker mee aan de slag ! XXX J

 5. Mariel cordang

  Dagklad op volle stoom, ongekend veel alsof je verhuizing op je nek zit…… Ik vind het prima hoor en ik geniet volop van je geestige invallen. Je Dagklad verslagen zowel als het prikken kunnen me niet snel genoeg gaan.

 6. @Mariel: Misschien meer door het bloemlezing die gaat komen dan door de verhuizing. Hoe dan ook, dank voor de compli’s!

 7. Prachtig!
  “Alleen de georganiseerde misdaad heeft hier zijn zaakjes op orde, zo lijkt het soms.”…..Die moeten wel nog aan hun transparantie werken,lijkt me zo.
  En in het kader van de creatieve oplossingen: combineer het het vaccineren met de verkiezingen, moet toch mogelijk zijn en goed voor de opkomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *