Ga naar de inhoud

Rijp voor de sloop

Je kunt veel lelijks over auto’s zeggen en het RaDa grijpt gretig iedere kans aan (zie het visionaire Vicieuze Files). Onze straten en plantsoenen zijn verworden tot autostallingen en tussen de voor- en achterbumpers van die strak geparkeerde vehikels past vaak amper de wandelstok van de bejaarde voetganger die wil oversteken.

Zo!!!!! Die zit. Daar kunnen ze het mee doen!!!!!

Niettemin… Gisterochtend liepen wij (inmiddels duindruktemijders) door de stille Bomenbuurt naar het Schoterbos (door mij nog steeds hardleers Noorder Sportpark genoemd). Het had licht gevroren. Er zat wat rijp op sommige heggen, maar als spektakel hield het niet over. Beter kwam de liefhebber van winterse schoonheid aan zijn trekken bij de aerodynamische glooiingen en design-hellingen van motorkappen en voorruiten. Met de zon erop. En als je er eenmaal oog voor hebt… (N.B. klik de foto’s even aan en maak ze groot)

 

.

.

 

.

.

En voor wie dit toch te steriel is, de menselijke touch:

.

En voor de echte blikhaters nog een toegift van hout. Als tabula rasa is de rijp onweerstaanbaar voor iedereen die zijn liefde moet uiten. Zie dit hartverwarmende parkbankje. Met wenssteentje erbij. De groeten van Juule en Lucy!

 

 


 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *