Ga naar de inhoud

Vaxx-entertainment

Zeg ‘lange rijen wachtenden die op hun inenting wachten’ en je denkt aan Artsen zonder Grenzen. Ergens in stoffig Burundi of Somalië. Brandende zon, jengelende kleuters, apathie, dorst, doffe berusting.

Lange rijen kleumende tandenklapperende bejaarden in de kou op een onbeschutte parkeerplaats? ‘We kunnen in NL echt niks meer’ app-te ik gisteren nijdig naar mijn broer in Zwitserland. Kwaad, want het langverbeide moment was aangebroken: mijn 93-jarige moeder zou zich laten vaccineren.

Mijn zus en zwager kwamen ‘s middags uit West-Friesland, haalden haar op in Haarlem en reden door naar Schiphol, om daar te horen te krijgen dat de wachttijd inmiddels was opgelopen tot twee uur. “GVD, GGD!” brulden ze getergd en baanden zich onbeheerst een weg naar het begin van de rij, mijn beduusde moeder meeslepend. Vooraan schopten ze zo’n godsallemachtige scène dat de bedremmelde verpleegster de voordringers van schrik alle drie inspoot met Pfizer, AstraZeneca én dat spul van Poetin…

Nee, niet. Daar is mijn familie te netjes voor gelukkig. Onverrichter zake keerden ze huiswaarts en maakten een nieuwe afspraak. Volgende week beter?

Via de media sijpelde iets door over een computerstoring, maar dan nog… Wat een armoede!

We kunnen in NL weinig meer (ik ben inmiddels wat bedaard) maar festivals zijn zo’n beetje het enige waar dit kleine land nog groot in is. Massaal, strak georganiseerd, gestroomlijnd, veilig, voldoende wc’s. Al die afgetrainde crews van Dance Valley, Pinkpop en Kwakoe lopen al een jaar rond met hun ziel onder de arm. Laat die de boel organiseren, met videoschermen met het beste van Gert en Hermien, onbeperkt advocaat met slagroom slurpen, rollatorraces en powerbreien in de leeftijdscategorieën 90-95 jaar en 95+. Stuur Olga Commandeur erop af voor massagym in een hangar en geef na afloop gratis massages. Voor al die oude mensen was het hun eerste ‘uitje’ sinds maart. Houd ze warm! Máák er wat van, GVD GGD!

 

 

7 reacties op “Vaxx-entertainment”

  1. Henny Leeflang staat ongetwijfeld te popelen om in Haarlem de organisatie op zich te nemen. Zijn naam alleen al straalt vertrouwen uit.

  2. @Maarten: ja, stadspromotie, vaccinatie gecombineerd met speciale aanbiedingen! Haarlem voor een prikkie!

  3. Gert en Hermien? Die traden hun laatste jaren toch vooral op in gebieden waar inenten taboe is.

  4. We hebben in Haarlem en de Waarderpolder nog genoeg locaties. En ja, ook genoeg organisatie bureaus. Geweldig stukje Marius. Misschien kan er nog een mooie combi plaatsvinden: gratis prik als je komt stemmen.

  5. @Mariel: je stond in de krant, hè. Bij rectificaries in MRC… ere wie ere toekomt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *