Ga naar de inhoud

Narcisme

-Nou, lekker dan… Staan we hier een potje te vernikkelen in onze dunne gele jurkjes. Min vijf is het!

 

-Sorry dat ik het zeg, hoor, maar jíj moest zo nodig de frisse lucht in, Miss Optimissie! Ik had wel degelijk serieuze bedenkingen. 8 februari, da’s hartje winter, daar hoef je geen groot weergeleerde voor te zijn.

-Dat vind ik nou zó klein van je, om de schuld op mij te schuiven. In onze laatste uren nog wel. Waar twee doodvriezen, hebben twee schuld. Heb ik je gedwongen soms?

– Nou, nee. Misschien heb ik me te eenvoudig laten overhalen. Achteraf dan. Ook omdat al die anderen ook gingen. Je denkt, die zullen wel weten wat ze doen. Je wilt niet de enige laatbloeier zijn.

 

-Ja, niemand wil in zijn eentje achterblijven in de donkere grond terwijl de rest daar al staat te wuiven en fuiven in de lentezon. Nou, de vreugde was van bijzonder korte duur. Dit is de laatste keer dat ik me laat meeslepen door die massahysterie. Je moet altijd onverstoorbaar je eigen plan trekken… Nou ja, die wijze les komt voor ons te laat.

 

– Moet je dat stel zien staan daar met hun gebogen kopjes. Je schaamt je voor je eigen soort.

-Sukkels! Uitslovers!! IJdeltuiten!!!
-Narcisten!
-Narcissen?
-Narcisten!

 


 

4 reacties op “Narcisme”

  1. Marius, je hebt misschien niet goed geluisterd : narcissen hebben rokjes, geen jurkjes.

  2. Je hoort wel eens dat ze een tulpensoort naar een min of meer bekende ijdeltuit vernoemen. Zo bezien is het merkwaardig dat er wel een Narcis maar geen Opportunis bestaat.

  3. @Joke Ja, pak me maar keihard aan op mijn zwakke punten (damesmode en er was er nog een, kan er even niet opkomen).
    @Henk Sloos: ja, tulpendoper, dat lijkt me een fijn beroep.

  4. Beste Marius, je kent mij niet maar ik ben een grage lezeres van je stukjes die ik doorgestuurd krijg van je oud-collega Marja.
    Wat ik n.a.v. het bovenstaande wil melden: er komen in onze tuin plantjes naar boven waarvan ik dacht dat het sneeuwklokjes zijn. Volgens mijn man echter zijn het sneeuwklokkenluiders, hij zag ze gisterenavond tegen 21.00 u. bijzonder waakzaam worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *