Ga naar de inhoud

Klutskledder

Na de ongerepte sneeuw van vorige week (de lokale ‘zwarte sneeuw van Tata’ verdonkeremanen we voor het gemak even) en een weekend met strak, hard ijs was het vandaag een slushy, smoezelige, groezelige, grijze smurrie- en slurry-dag. En niet alleen op stoepen en in grachten liepen vast en vloeibaar door elkaar. Het was een dag zonder scheidslijnen.

 

 

 

 

 

Dikke dinsdag vloeit over in Aswoensdag, dat was nooit anders. Maar ook juridisch was het troebelheid troef. Eerst wel en dan ineens geen en dan misschien toch een vastenavondklok. Het loopt allemaal in elkaar over en voor de klok negen heit, zullen we wel/niet wijzer zijn.

En alsof het soepzooitje nog niet erg genoeg was, zag ik ook nog een wagen met het opschrift ‘schuimbeton’. Ik heb me ervan vergewist: het spul bestaat echt (net als staalspek, basaltpudding, blubberspijkers en crèmepilaren?).

 


 

3 reacties op “Klutskledder”

 1. Julia Henneman

  … en BESCHUITIJS … zwarte vogel die het even gegund is in de spiegel te kijken : MAGISTRAAL !!!

 2. Antonie Van den Berg

  zelfs zwarte regen bestaat
  Nagasaki, Hiroshima
  1945

  nrc Christiaan Paauwe
  29 juli 2020

  75 jaar na de Amerikaanse atoombom op de Japanse stad Hiroshima hebben 84 overlevenden van de radioactieve ‘zwarte regen’ als gevolg van het bombardement eindelijk erkenning gekregen. Een rechtbank in de stad heeft woensdag bepaald dat de slachtoffers toch recht hebben op de gratis speciale medische zorg die anderen ook hebben gekregen, meldt persbureau AP.

  nu nog even tot vrijdag wachten of het recht zijn loop vindt
  in Nederland

 3. Schuimbeton? Ja, de wondere wereld van de techniek biedt veel waarvan de gemiddelde stukjesschrijver nog nooit gehoord heeft. Wist je bijvoorbeeld dat gasbeton ook bestaat? Zelf ontdekte ik kortgeleden het bestaan van de kernboor. Die past echter weer niet in een normale boormachine. Wat erg jammer is, want ik zou het ding voor een klusje, waar ik mee bezig ben, goed kunnen gebruiken. Hier laat je wat, daar vindt je wat. Of andersom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *