Ga naar de inhoud

De Haarlemse Jaren

Rond 1 september verschijnt de bloemlezing Dagklad, de Haarlemse jaren (2005-2021).

Vijftien gekwalificeerde RaDa-lezers maken momenteel een persoonlijke selectie uit de hun toegewezen jaargang. Zo ontstaat een geïllustreerd boek van ongeveer 250 pagina’s, vormgegeven door Christel Bouwmeester.

Gonda Koster helpt mij met publiciteit en fondswerving. De gemeente Haarlem heeft gul en vlot een subsidie toegezegd. Andere sponsoren mogen zich nog melden. Graag zelfs!

Het comité van aanbeveling bestaat uit Eric J. Coolen, Merijn Snoek (oud-wethouder), Richard Stekelenburg (journalist HDC Media), Gerrie Hondius, Ronit Palache en Steef de Jong.

We werken op basis van voorinschrijving. Wie uiterlijk 15 april bestelt, betaalt € 24 per boek en krijgt desgewenst een naamsvermelding achterin. Na 15 april bedraagt de verkoopprijs € 28.

 

Zoiets?

Doe er uzelf een plezier mee, of geef het boek als geschenk aan vertrekkende Haarlemmers, met geen dubbelloops kanon te verjagen supermuggen of aanstormende bavocentristen.

Stuur om te bestellen een mailtje met de adresgegevens en het gewenste aantal naar marius.jaspers[appel@staartje]gmail.com (N.B. dit is geen aanklikbare link! Vervang het rode gedeelte door ‘@’ en je krijgt het echte adres)

Verzendkosten probeer ik te drukken door de boeken in de regio Haarlem zelf te bezorgen. Voor wie het project een warm hart toedraagt, zijn er enkele speciale aanbiedingen:

* Iedereen die drie of meer exemplaren bestelt, krijgt een uitnodiging voor de feestelijke boekpresentatie in de Kennemer Boekhandel (datum nader te bepalen).

* Wie zes exemplaren afneemt, krijgt als toegift een hardcover editie van mijn (bijna honderd!) Straatjournaal-columns, die in een kleine oplage wordt vervaardigd.

* Bij aanschaf van tien of meer exemplaren verzorgen Sylvia Hubers ( ‘de huisdichteres’) en Marius Jaspers samen een huiskamer- of tuinoptreden bij u thuis. Thema en tijdsduur in overleg. Geef alle gasten een bloemlezing als aandenken! (Een stadswandeling is eveneens een mogelijkheid.)

 

 

 

Over een paar dagen staat de redactietafel in Overijssel. Wie zelf weleens verhuisd is, weet wat een aanslag dat is op de energie (zie Dozen). Na een korte recuperatieperiode hoop ik de draad weer op te vatten. Wie bericht wil krijgen over de eerste editie van het Wijda of Overijda, kan zich hieronder abonneren.


 

7 reacties op “De Haarlemse Jaren”

 1. Julia Henneman

  appel @ staartje krijg ik niet VRUCHTBAAR aangeklikt , maar hierbij : 3 exemplaren GRAAG ! Zien we elkaar dan terug in de Kennemerboekhandel ?
  Goede reis en veilige landing gewenst ! liefs van Julia

 2. Ik peins en peins en peins nog maar even door en toch…het daget niet!
  Ik kijk naar een foeilelijk gebouw met spiedende ogen on top, blauwe lucht en een wolkje en dan de tekst:

  De Haarlemse jaren DAGKLAD

  Vermoedelijk heb ik iets vreselijks doms neergeschreven!

 3. Hi Marius, ik zet mij uiteraard in om 9 medebestellers te vinden. groeten uit Haarlem

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *