Ga naar de inhoud

PAVOHA_Gorilla

Het was niet onze verdienste, hou me ten goede, maar het afgelopen jaar had de PAVOHOVAHA (onthoud die naam) de wind in de zeilen als nimmer tevoren. Zo zien wij onszelf het liefst: ontspannen laverend bij een loom briesje, zonder veel inspanning afkoersend op een veilige haven in deze woelige, rusteloze wereld.

De PAVOHOVAHA (onthoud die naam) is een politieke partij die zich inzet voor het recht op luiheid en ledigheid voor alle bevolkingsgroepen, inclusief politici. Wij kanten ons fel – de enige felheid die wij onszelf veroorloven – tegen alle vormen van nodeloze haast en jachtigheid in het moderne leven.

En tot onze eigen verbazing hebben we enkele maanden achter ons waarin de idealen van de PAVOHOVAHA verwezenlijkt leken. Er werden concrete stappen gezet waarvan ik in mijn gecombineerde hoedanigheid van partijleider, erevoorzitter en penningmeester niet had durven dromen.

Tijdens de eerste maanden van de lockdown waren de agenda’s aangenaam leeg en raasde er geen verkeer. De maatschappij was geworden tot een ‘Field Lab’ waarin het gedachtegoed van de Partij Voor Het Onnut van het Algemeen ongestoord kon ontkiemen. Als liefhebber van een oudbruintje aan de toog en een frikandel bij de FEBO moest ik weliswaar concessies doen en ook de familiefeestjes miste ik, maar daar woog de weldadige rust ruimschoots tegenop. Als er nú verkiezingen waren, dacht ik in mei 2020, halen we de absolute meerderheid – iedereen zal beseffen waar wij voor staan.

Helaas, ergens is het misgegaan met de ontstressing. We zijn weer helemaal terug bij AF, en dat reken ik mijzelf aan. We hebben als partij liggen slapen. Eén geruststelling is er: de achterban zal mij niets verwijten. Als één partij begrip toont voor slapers zijn wij het. Niettemin, in dit geval breekt het gebrek aan waakzaamheid ons deerlijk op.

De chronometers en nerveus tikkende stopwatches dreigen ons leven weer te gaan beheersen. Neem dat nieuwe bedrijf, Gorillas: binnen 10 minuten brengen fietskoeriers je boodschappen thuis. Daar werven ze mee. De maizena vergeten voor de bloemkoolsaus? App Gorillas en ergens in een enorm. naargeestig magazijn in de buurt schiet een gehelmde, zwartgeklede aap uit de startblokken om voor €1,80 bezorgkosten de crisis te bezweren. En als later de nootmuskaat op blijkt te zijn, laat je die gast nogmaals uitrukken. Of je probeert de concurrentie: Flink, Dija, Bringoo, Weezy, Zapp en Getit.

Het is een ‘vechtmarkt’, dus dan weet je het wel. Die Gorillas worden uitgebuit en afgebeuld. De PAVOHOVAHA werkt daarom aan een nieuwe Traagheidswet. Weg met de tempo-terreur!

Wij willen af van aansporingen als ‘voor 23.59 uur besteld, morgen bezorgd’; in ons voorstel krijgen klanten 15% korting als ze klikken op de button met ‘Denk aan je bloeddruk. Als ik het pas over 14 dagen heb, kan ik er goed mee leven.’ Voor pizza’s moet er wellicht een andere termijn komen dan 14 dagen, daar buigen onze specialisten zich momenteel nog over. Nou, ik ga eerst maar eens naar de kruidenier voor pannenkoekenmeel en stroop. En dan maar hopen dat ik niet met mijn boodschappennetje word geschept door zo’n elektrische Gorilla-fiets.

Zie hier voor een artikel over Gorillas

Een zusterafdeling van de PAVOHOVAHA


 

1 reactie op “PAVOHA_Gorilla”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *