Ga naar de inhoud

Rondje van de zaak

Massale bijval gisteren voor Max Verstappen na zijn Twitter-tirade tegen de organisatie van Gluren bij de Buren. De coureur kreeg per email een verzoek om het evenement zondag 5 september op te luisteren door voor aanvang een paar rondjes door de Haarlemse binnenstad te rijden in zijn bolide.

Gratis!!!!!!!!!!!!!!!!!!

“Als ik wou, kon ik ergens aanschuiven bij de eerste programmaronde voor een kopje koffie of kruidenthee. Ze hadden uitgerekend dat het me met 300 km/uur zo’n twee minuten zou kosten om terug te keren naar Zandvoort, zodat ik ruim op op tijd terug zou zijn voor de start van de Grand Prix…

Oh ja, voor de show een paar pitpoezen en mecaniciens meenemen werd op prijs gesteld, lieten ze ook nog weten. En nee, over een benzinevergoeding viel niet te onderhandelen. Schaamteloos, totale minachting voor wat ik doe. Voor wat ik met Red Bull heb opgebouwd de afgelopen jaren. Wat verbeelden die cultuurbaronnen zich? Ik moet het nog natrekken, maar heeft Gluren bij de Buren een connectie met het Koninklijk Huis? Bij de Elfstedentocht had je toen die mysterieuze W.A. van Buren, weet je nog, is dat soms familie?

Hoe dan ook, ik hoef dit niet te pikken. Die arrogante koorzangers en luitspelers kunnen naar mijn decibellen fluiten. Onze sector zit al twee jaar in zwaar weer. De prijs van Chinese regenbanden is verdrievoudigd door de corona-crisis, we betalen ons blauw aan snelheidstests snel-tests en dan dit… Ik zeg dit niet alleen voor mijzelf maar ook voor Lewis Hamilton en Bernhard van Oranje. Hoe kun je als organisatie zó uit de bocht vliegen, ik kan er met mijn race-pet echt niet bij.”

N.B. Op 5 september lezen de huisdichteres en ik drie keer een halfuur voor bij Gluren bij de Buren. Adres: Florapark 12, Haarlem. De rondes beginnen om 12.45 uur, 14.15 uur en 15.45 uur.

 

Het omslag van de RaDa-bloemlezing, die nu bij de drukker is. Foto Henk Sloos, ontwerp Christel Bouwmeester

 


 

3 reacties op “Rondje van de zaak”

  1. Mijn bloed kruipt waar max niet gaat… dus kan zo maar een Hasrlems uitje worden de 5de.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *