Ga naar de inhoud

In het bos

‘Stop met hoesten, dan houdt corona op.’

Ik stond paf. Dat ik daar zelf niet opgekomen was… En dat er – bijna twee jaar na Wuhan – een briefje langs een modderig bospad voor nodig was om de wereld op dat idee te brengen. Want ga maar na, als niemand meer hoest… Knap virus dat zich dan nog kan verspreiden, in alle varianten tussen delta en omega. Wat ik me wel afvroeg, waarom kreeg The Lancet of Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde deze primeur niet toegespeeld? Waarom zo’n inzicht niet breder gedeeld?

Was het briefje gelamineerd en bevestigd door een miskend genie? Verguisd door zijn vakbroeders, verstoten door het medisch establishment? Een onbegrepen zonderling die nu, ver van Big Pharma, op een plek waar doorgaans alleen kruidenvrouwtjes en paddenstoelenzoekers scharrelen, bijval zocht voor zijn even eenvoudige als revolutionaire heilsleer?

Oh wacht! Er stond niet ‘stop met hoesten’.

‘Stop met testen, dan houdt corona op.’

Ondertekend door ‘een bezorgde mede mens’.

Vandaag tellen we de uren af tot de persconferentie van 19 uur. Bezorgde medemensen onder elkaar. Het bleek onmogelijk het onderwerp corona te omzeilen in gesprekken op straat en in winkels. Niet dat je er wijzer van wordt. Misschien zijn die paaltjes in het bos zo’n mal idee nog niet. Dat we onze diepste inzichten summier samenvatten en ze daar wereldkundig maken. Exclusief. Dus er verder niet meer over ouwehoeren.

En ook stoppen met hoesten, als het effe kan!

P.S. Als het nog mag treden de huisdichteres en ik op zondag 14 november op in het Badhuis in Haarlem. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *