Ga naar de inhoud

Unidentified floating object

Op de pont was nog een poging gedaan knusheid en kerstjolijt te creëren, maar toen we aan de overkant de oever volgden naar Veessen was daar vooral mist.

 

Geen ondoordringbaar dikke mist, maar dicht genoeg om de sfeer te bepalen. Onze zintuigen deden net iets meer hun best om de omfloerste geluiden en gesluierde beelden te duiden. De ganzen leken eveneens geïntrigeerd en onthielden zich van nerveus gekwaak en gesnater. De IJssel had het allemaal al eerder meegemaakt en stroomde onverstoorbaar door, zij het dat passerende schepen nog geheimzinniger leken dan anders.

 

Van mist naar mysterie is maar een kleine stap. We waren de enigen in het gebied vanochtend, dus konden niemand iets vragen; toen we het voorwerp zagen naderen raadden we wat het kon zijn, maar tevergeefs.

 

Het was tamelijk groot en liet zich gestaag meevoeren – zonder haperingen, zonder omwentelingen of duikelingen. Het fascineerde ons dusdanig dat we een stukje mee terug liepen, stroomafwaarts, maar we konden het niet thuisbrengen en het dreef te ver van de kant om zich te laten onderscheppen. Een harige skippybal? Een aan lager wal geraakte poef? De pens van een opblaas-Santa? Echt lugubere oplossingen verwierpen we.

 

 

Ik maakte een paar foto’s, die bij bestudering evenmin klaarheid brachten. Maar toen ik een kleurbewerking deed, werd iets van een vacht of beharing zichtbaar. Tenzij ik me erg vergis. Was het toch een opgezwollen kadaver? Maar waarvan dan?

 

Het Unidentified Floating Object is op weg naar het Ketelmeer, dus eigenlijk komt het hierop neer: jullie zijn mijn laatste hoop.

P.S. Wie nog een kerstcadeau zoekt: denk eens aan Dagklad, de Haarlemse jaren!

 


 

4 reacties op “Unidentified floating object”

  1. Waar precies was dit? Er lopen veel wilde pony’s… wellicht dat dit er een was…

  2. Volgens mij is het een dode ree of hert.
    Wel een beetje luguber al helemaal zo in de dichte mist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *