Ga naar de inhoud

Boosterdag

‘Prikspuit’ woord van het jaar? Oh, verkeerd verstaan: ‘prikspijt.’ Met dank aan een actie van antivaxers. Als we zo gaan beginnen… Zullen we dan voor 2022 ‘spijtprik’ vast nomineren, zijnde de vaccinatie van een ontredderde wappie die net een dierbare op de ic heeft zien belanden met omikron, psi of ypsilon?

Zelf werd ik vandaag ‘geboosterd’. Ook een vreemd woord – ‘boost’ is voor mij een werkwoord. Een ‘booster’ is iets of iemand die oppept of opvijzelt. Maar waarom heet dat ‘boosteren’ (de Engelsen gebruiken gewoon ‘to boost’)? En is iemand die de prik zet dan een boosterenaar, boosterer of boosterenist?

Mijn eigen booster-afspraak was vanmiddag in Heerde en ik had besloten die negen kilometer te gaan lopen. Het werd de mooiste wandeling sinds tijden. Het vroor, het was mistig en vanaf de eerste bevroren spinnewebben bij de pont vergaapten wij ons. Ieder sprietje en twijgje was versierd met rijp. Op hekken en palen lagen gekantkloste kleedjes en mutsjes. Een stalen brugleuning was afgezet met duizenden stekeltjes.

 

 

 

 

Maar ook de fogscapes waren van een onbevattelijke schoonheid, zeker toen een hogere luchtlaag blauw kleurde en de zon stond te dubben of hij de mist wilde verjagen of niet.

 

 

 

 

In Heerde was het rustig bij de GGD; ik hoefde niet te klauwen en ellebogen voor mijn prik. Blij dat hij erin zit, zeker, maar verreweg de beste booster van de dag was die sprookjesachtige wandeling.

Zelfpromotie: Bestel Dagklad, de Haarlemse jaren bij de Kennemer Boekhandel!


 

5 reacties op “Boosterdag”

  1. Julia Henneman

    Wat dacht je van VEEGRONDE , Marius ?
    SERENDIPITY – een heel ouderwets woord , staat nog steeds hoog in mijn vaandel.
    En vandaag heb jij het weer alleszins recht gedaan , wat mij dan weer enorm deugd doet …

  2. Ja Marius wat een gekkigheid dat je nu een woord in onze Dikke van Dalen geplaatst kunt krijgen omdat je zoveel mensen hebt weten te motiveren, hun stem op het woord uit te brengen.
    En ja wat was het weer eendracht dag om te wandelen. Heb ik hier in onze mooie Haarlemmer Hout gedaan. Fijn stukje weer🥰

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *