Ga naar de inhoud

Slingerlicht

Ik had deze foto’s natuurlijk kunnen archiveren in de uitpuilende mapjes IJsselschoon of Lucht- en lichteffecten maar ik verbeeld me dat ze mooi genoeg zijn om er althans een aantal Dagklad-lezers mee te verblijden.

Als ik uit huis naar de pont loop moet ik eerst de drukke N337 oversteken; tussen de weg en de rivier licht ligt een geul. Deze zomer stond hij vrijwel droog, inmiddels nadert hij zijn gemiddelde peil. Ik herinner me dat ik hem zag de middag nadat we ons huidige huis hadden bezichtigd. Dat zal ook in deze tijd van het jaar zijn geweest. Ook toen slingerde de geul zich zo sierlijk door het landschap. Er vlogen toen vast ook ganzen over. Misschien was dat wel het moment dat ik besefte ‘goh, hier zou ik kunnen wonen!’ En diezelfde avond stond ons besluit vast.

‘s Avonds
Namiddag

 

Strijklicht
In de verte de Loswal

 


 

 

2 reacties op “Slingerlicht”

  1. Prachtig! Op afstand de meest gefotografeerde rivier/uiterwaarden/plek in Nederland? Moet haast wel, ik krijg dagelijks dit moois op mijn FB. Nog 7 nachtjes slapen en ik mag weer een dagje van de IJsseloever genieten…te Terwolde.

  2. Streeklicht als je terugkijkt naar gisteren van een gouden uurtje aan kolk en poel.
    Ijsselstreek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *