Ga naar de inhoud

HG voor alles

Het begon weer eens in AH. We waren bijna bij de kassa toen de huisdichteres besloot dat ze nog even terug de winkel in moest voor verse kurkuma of behaarde geitenkaas. Ik drentelde ondertussen verloren rond bij het HG-collectie.

Voor alle duidelijkheid, ik houd meer van aangename aroma’s dan van putlucht. Goor vind ik vies, wat bevlekt is dient gekuist en als ik moet kiezen tussen hygiënisch en ziekteverwekkend heeft het laatste heus mijn voorkeur. Nee sorry, het eerste. Dus in principe onderschrijf ik alles waar HG naar streeft. Properheid, glans, welriekendheid.

Niettemin, heiligt het doel de middelen?

ALLE middelen? HG maakt meer dan 300 verschillende producten!

Op hun website kijk ik geïntrigeerd rond. Wat zijn er wonderbaarlijk veel noden en problemen in en rond het huis. En voor wie tijdelijk zonder zit is er een pagina ‘Inspiratie nodig?‘ Je laat de cursor over een afbeelding van keuken of badkamer glijden en op voor mij volstrekt willekeurige plekken lichten schoonmaakproducten op.

Het is een beetje als kinky seks; mensen zoeken bevrediging in onvermoede hulpmiddelen. Neem nou (ik bewaar die seksuele perversiteit voor een volgende keer) HG Zonneschermreiniger, HG Strijkboutreiniger, HG Schoendeo(dorant), HG Natuursteen Aanrechtbladreiniger, HG tegen stinkende vuilniszakken, Zweetvlekkenverwijderaar (van HG), HG Kroonluchterreiniger, HG Kachelruitjesreiniger, HG Stofzuigerluchtverfrisser. En dan nog een slordige 290. Zoek zelf je favoriet!

Hoe ziet het ideale HG-klantenprofiel eruit? Ik stel me een rusteloos wezen voor, het eigen territorium constant ontvettend, ontkalkend, ontsmettend. Een medemens die voortdurend in de hoogste staat van paraatheid verkeert. Het reukvermogen van een afgestudeerde speurhond, de paranoia van Poetin en energie van een Duracel-konijn. Een type dat ik persoonlijk tegen iedere prijs op veilige afstand zou willen houden (desnoods met een gespecialiseerd HG-product als HG-HG-multigebruiker-bestrijder).

HG opereert vanuit Almere. Daar, in het zenuwcentrum, wordt nagedacht over minieme gaatjes in de markt die ze tot op heden over het hoofd hebben gezien. Specialisaties binnen specialisaties. Het is of de wapenindustrie een speciaal pistool ontwikkelt om soldaten met bloemkooloren uit te schakelen; en één geweer ontwerpt waarmee je x-benen makkelijker raakt en een ander geweer voor o-benen.

Uitbreiding van het imperium zal niet eenvoudig zijn met 300 producten. Het enige wat ik zo gauw kan bedenken is een soort HG-incest. De catalogus vermeldt al HG Vlekkenspray, HG Vlekkengel (voorbehandeling), HG Vlekken Voorbehandeling Extra Sterk en er is de (voorlopig) zevendelige Vlekweg-reeks met 50 ml per flacon. Maar wat te doen als je HG-magnetronreiniger hebt gemorst op je favoriete poloshirt? Of als een scheutje HG tegen Fruitvliegjes terechtkomt in je koffiezetapparaat?

Zojuist heb ik even geteld: we hebben HG Ontstopper in huis en Tapijtreiniger (ongebruikt). Nou, ik ga maar eens een vochtig doekje ter hand nemen en kijken of ik misschien ergens een vingerafdruk kan vinden op een steriel glimmend oppervlak.


 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *