Ga naar de inhoud

Wijhe Literair

Ik ben nu op blz. 209 en hoop De Beesten voor woensdag uit te lezen. Dan is schrijver Gijs Wilbrink de hoofdgast op het door de bibliotheek georganiseerde Literair Festival Wijhe in het Langhuus.

Trouw prijst de thriller vanwege het ‘verstild literair proza naast de knoestigheid, de smerigheid en de harde actiescènes.’ Daar kan ik me goed in vinden. Het toneel van dit alles is de slecht verlichte Achterhoek, waar je (in het boek althans) met een kaarsje moet speuren naar een deugdzaam mens (m/v/x), terwijl je er struikelt over louche, gluiperige types. De dieren zijn evenmin erg aaibaar. Tenzij ik dit beeld in de laatste 200 pagina’s volledig moet herzien…

Ik bewaar prettige herinneringen aan het festival van vorig jaar, toen Sylvia Hubers (alias de huisdichteres) haar lokale debuut maakte. Dat smaakte naar meer, met dit verschil dat ik nu aan haar zijde sta. We doen een combi-optreden van 20 minuten. Rode draad is de integratie in Wijhe: een cursus complimenteren in het Sallands, botsende wiedfilosofieën en als de tijd het toelaat leer ik het publiek om zelf een ui te bouwen. Onder voorbehoud: bij geschikte luchtvochtigheid laat Sylvia haar zingende zaag klinken.

Buurvrouw Agnes komt en wij hopen nog veel meer bekenden te mogen begroeten!

Literair Festival Wijhe
Woensdag 7 juni in het Langhuus
Aanvang 19.30 uur
Entree €10
Voor het volledige programma zie de site van de bibliotheek.


 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *