Ga naar de inhoud

Ruggen zonder nummer

Het stukje dat hier eerst stond was verluchtigd met een afbeelding van een aantal weinig sensationele, zeer verwisselbare, met non-descripte T-shirts en keurige bloesjes bedekte ruggen (m/v). De eigenaar (m/v) van een der ruggen attendeerde mij er vandaag op dat ik met die publicatie ver over de AVG-schreef ging en verwachtte dat ik mijn verantwoordelijkheid zou nemen.

Verantwoordelijkheid, daar is de voltallige eenpersoons hoofdredactie dol op!! Dus bij dezen: ik heb in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming alles wat op een rug leek subiet beplakt met twee of meer balkjes, daarna de ruggen uit de foto geknipt (Ctr-X), de hele foto gepixeleerd, verkleind én rood gemaakt. De omlijstende rechthoek heb ik misvormd tot een rood ei, niet te onderscheiden van miljoenen vermomde, beschilderde soortgenoten. Zie hieronder.

Ei zonder sporen van rug

Vervolgens heb ik alle initialen, rugnummers, voor-, achter- en bijnamen uit het gewraakte stukje weggelakt, plus alle verwijzingen naar bestaande en fictieve personen; idem locaties, tijdstippen en voor de zekerheid ook de eerste tot en met de laatste alinea. Na encryptie (we gaan niet over een nacht ijs) is het hele bestand (0 kb) gewist. Ten slotte heb ik met de keukenmachine een smoothie gemaakt van mijn harde schijf. De smaak viel bitter tegen, maar ik ken mijn verantwoordelijkheid. Helemaal opgedronken! Ik ga nu de AVG erop napluizen of deze aanpassingen voldoende zijn.


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *