Ga naar de inhoud

Spiegeltje, spiegeltje

We hadden teaser noch trailer gezien dus tja… Mozart’s Zauberflöte, The Next generation?!? In het Nederlands gesproken én gezongen? Gezuiverd van vrouwonvriendelijkheid en andere achttiende-eeuwse euvels?

‘Als het ondraaglijk wordt, smeren we ‘m in de pauze’ was de expliciete afspraak, maar wij (ouder echtpaar) hadden maar een of twee knisperige, zeer eigentijdse scènes nodig om ons gewonnen te geven. Dan is een Trump-achtige autocraat op zijn ziekbed overleden en barst een nietsontziende machtsstrijd los. Voor een echte recensie is het te laat (de tournee zit er vrijwel op) maar we vielen van de ene verrukking in de andere. Heerlijke acteerprestaties, lekkere taalvondsten (van platter dan plat tot gedragen), bril-jan-te regie van Theu Boermans en de vaart bleef erin tot de laatste noot. We hebben soms geschaterd van het lachen. De geactualiseerde thema’s werden na 22 november actueler-der-der dan ooit – dus als Tamino en Pamina dan gelukkig worden is dat mooi meegenomen. Ten slotte, de muziek kan niet stuk natuurlijk.

We waren van station Zwolle over besneeuwde bruggetjes en beijzelde trottoirs naar het Theater De Spiegel geglibberd. De Spiegel?

Het zijn hoe dan ook goede spiegeldagen. Weet je wat, ik maak er een spiegelblogje van. Want de IJssel staat hoog en dan houdt ik mijn camera in de aanslag.

En als er nog ouwe-trouwe Haarlemmers meelezen, de Stadsschouwburg stond me een paar weken geleden ook een onbehoorlijk potje ijdel te wezen aan het Wilsonsplein.

Zo, nu even ontspiegelen.


 

 

3 reacties op “Spiegeltje, spiegeltje”

  1. Ik zag Die Zauberflöte, Next Generation met evenveel plezier als jullie in de Haarlemse schouwburg. Ze hadden er zelfs ter elfder ure de eerste rijen voor ontruimd, omdat spel en muziek meer ruimte vergden dan vooraf ingecalculeerd. Wat een heel gedoe gaf met omgeruilde plaatsen. Maar ik kreeg behalve excuses, een fraaie nieuwe plaats in de zaal en zelfs een consumptiebon. En ik heb genoten.

  2. Marius Jaspers

    @Inge: wat leuk dat jij m ook hebt gezien! En dat we m allebei zo goed vonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *